ריפוי עצמי 30 – דלקתיות וכאבים – איזה תזונה ומזון ותוספים יכולים להקל ואף לרפא

ריפוי עצמי 30 – דלקתיות וכאבים: איזה תזונה ומזון ותוספים יכולים להקל ואף לרפא

 

חברים וחברות יקרים ויקרות!  שותפים לדרך…
מה שלומכם ושלומכן הבוקר והיום?

זהו הפוסט ה- 30 בסדרת הריפוי העצמי,
ואני רוצה היום לדבר איתכם על
דלקתיות וכאבים בגוף.

להרבה אנשים יש בעיות של דלקתיות בגוף.
דלקתיות בגוף עשויה לגרום לכאבים,
כאבים במפרקים או בכל מקום אחר בגוף.

דלקתיות יכולה גם לתרום להיווצרות של מחלה אוטואימונית.
ודלקתיות גבוהה קשורה למעשה למרבית המחלות הכרוניות.

אז כדאי מאוד לעשות מה שניתן בכדי למנוע דלקתיות מיותרת בגוף.

 

ממה נובעת דלקתיות בגוף?

 

ממה נובעת דלקתיות בגוף?

האם דלקתיות בגוף קשורה למזון שאנחנו אוכלים?

והאם ניתן לשפר את המצב ואולי לרפא את הדלקתיות על ידי שינוי בתזונה שלנו?

אז התשובה היא שדלקתיות בגוף בהחלט
קשורה לתזונה ולמזון שאנחנו מכניסים לגוף,
ובהרבה מקרים התזונה היא הגורם העיקרי לדלקתיות בגוף,
ולכן גם לכל מיני בעיות וסימפטומים גופניים,
ולכל מיני כאבים גופניים.

 

איזו תזונה יוצרת דלקתיות?

 

המזונות הבאים עשויים לתרום למצב של דלקתיות בגוף:

 

  • מזון מהחי.

כן, כל דבר מזון שמגיע מהחי, כלומר מחיות,
יוצר דלקתיות בגוף.

זאת מכמה סיבות, ואני אגע בכך כאן רק בקצרה:

כאשר מזון מהחי מתפרק במערכת העיכול ונספג לתוך הגוף, אז מערכת החיסון שלנו עשויה לזהות אותו כגוף זר ועוין, ולכן מופעלת תגובה דלקתית בגוף.

אם זה קורה פעם אחת, אז שום נזק לא ייגרם, אך אם אוכלים מזון מהחי שוב ושוב ושוב, כל יום ואולי כל ארוחה, אז עם הזמן נוצרת תגובה דלקתית קבועה בגוף.

וזה אחד הגורמים לדלקות פרקים וכאבים אחרים בגוף.

 

  • מזון מעובד.

אנחנו לא אמורים לאכול מזון מעובד,
כלומר מזון שעבר דרך מפעל מזון,
ועשו בו כל מיני שינויים כימיים,
והפכו אותו למשהו שונה מאוד מהמזון הטבעי המקורי.

כל מזון מעובד הינו מזיק ויוצר בעיות ודלקתיות בגוף.

כי במזון מעובד יש מרכיבים זרים שאינם קיימים במזון בצורתו הטבעית המקורית.

ולכן מערכת החיסון מגיבה לכך בתגובה דלקתית, כאילו גורם זר ועוין חדר לגוף.

 

  • אוכל מבושל.

הגורם השלישי העיקרי לדלקתיות בגוף, הקשור לתזונה, הוא אוכל מבושל.

כן, מזון מבושל גם הוא גורם לתגובה דלקתית בגוף.

מדוע?

כי בתהליך הבישול המזון עובר שינויים.

הפחמימות, החלבון, והשומנים –
כולם עוברים שינוי כימי בזמן הבישול,
וכתוצאה מכך נוצרים במזון חומרים לא טבעיים,
אשר מזוהים על ידי מערכת החיסון שלנו כזרים ועוינים, ולכן נוצרת תגובה דלקתית.

מובן כי יש בישול מזיק יותר, ויש בישול מזיק פחות.

עקרונית, ככל שטמפרטורת הבישול הינה גבוהה יותר, כך נוצרים במזון יותר חומרים זרים שעשויים לגרום לתגובה דלקתית בגוף.

כמו כן, ככל שהבישול ממושך יותר כך ייווצרו יותר שינויים כימיים במזון והוא עשוי לגרום ליותר דלקתיות בגוף.

לכן אידוי ובישול מינימלי במים הם צורות הבישול הטובות ביותר.

 

אלה אם כך הם שלושת סוגי המזון שהכי יוצרים תגובה דלקתית בגוף.

וכמו שאמרתי, כאשר אוכלים מהם באופן יומיומי ואפילו כל ארוחה, אז תיווצר תגובה דלקתית חזקה וחריפה יותר, שתהפוך להיות בסופו של דבר תגובה דלקתית כרונית בגוף.

כלומר שתהיה דלקתיות כרונית בגוף.

 

וזה כמובן עשוי להוביל לכאבים בפרקים ודלקת פרקים,
לדלקתיות וכאבים בשרירים,
ולמעשה לכאבים ודלקתיות בכל מקום ואיזור בגוף.

 

אז מה אפשר לעשות בעניין?

מה אפשר לעשות כדי להפחית את הדלקתיות והכאבים?

ואולי אפילו לרפא לגמרי את הדלקתיות?

 

להוציא מהתפריט את המזונות שיוצרים תגובה דלקתית בגוף.

 

פשוט מאוד –

להוציא מהתפריט את המזונות שיוצרים תגובה דלקתית בגוף.

לצמצם או עדיף להוריד לגמרי את:

 

  • כל מה שבא מהחי:

בשר, עוף, דגים, ביצים, גבינות, חלב.

  • מזון מעובד:

כל מה שמגיע באריזה ויש לו רשימת רכיבים.

  • לצמצם מזון מבושל ולבשל בישול מינימלי בטמפרטורה נמוכה.

המזון המבושל צריך להיות רק חלק קטן מהתזונה.

רוב התזונה עדיף שתהיה לא מבושלת.

 

כלומר,

אם אתם רוצים להפחית משמעותית ואף לרפא לגמרי את הדלקתיות בגוף שלכם,
ואת הכאבים מהם אתם סובלים בגוף,
ואת דלקת הפרקים שלכם,
ועוד הרבה בעיות וסימפטומים גופניים –

אז כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להוציא מהתזונה שלכם את המזונות גורמי הדלקתיות, ולאכול מזונות טבעיים שאינם גורמים לתגובה דלקתית.

 

כלומר,

לאכול שפע של פירות וירקות חיים.
וכמזון מבושל אפשר מזון פחמימתי מהצומח,
כמו תפוחי אדמה, בטטות, דגנים מלאים, וקטניות מבושלים במים עם תיבול אך ללא שמן ומלח.

 

פירות הינם מזון-על.

 

פירות הינם מזון-על.

הם מנקים את הגוף מהדלקתיות,
ומסייעים לגוף להבריא את עצמו.

ובניגוד למה שחושבים, פירות לא גורמים לעליה ברמת הסוכר.

אפשר לאכול כמה פירות שרוצים,
כל עוד לא אוכלים שומנים ומזון מהחי,
כי השומן הוא שגורם לעליה ברמת הסוכר.

וגם תפוחי אדמה ובטטות הם מזונות בריאים.
וגם הם לא מעלים את רמת הסוכר,
כל עוד לא אוכלים שמן ומזון מהחי.

 

יש גם מספר תבלינים ותוספים שיכולים לסייע להוריד את הדלקתיות ולרפא את המצב הקיים.

אלה הם:

 

  1. כורכום עם קצת פלפל שחור.

כורכום הינו אנטי דלקתי עוצמתי, והוא בריא בעוד הרבה מובנים.

הפלפל השחור משפר מאוד את הספיגה של הרכיב הפעיל, כורכומין.

אפשר להוסיף כורכום עם פלפל שחור לתבשילים, לשייקים.

ואפשר גם לערבב כפית כורכום וקצת פלפל שחור בכוס מים עם כפית דבש ולשתות פעמיים ביום.

 

  1. ג'ינג'ר (זנגביל).

גם ג'ינג'ר הינו אנטי דלקתי ובריא מאוד ואף טוב לעיכול.

מגיע כשורש או טחון בצורת אבקה.
אפשר להוסיף לתבשילים או לשייקים, או בסלט.

 

  1. תבלינים נוספים אנטי דלקתיים:

קינמון, פלפל קאיין, ציפורן, שום.

 

  1. שני מינרלים חשובים שיעזרו להוריד את הדלקתיות וליצור ריפוי בגוף הם מגנזיום ואבץ.

 

  1. שני ויטמינים שיעזרו להוריד את הדלקתיות וליצור ריפוי בגוף:

ויטמין C.

ויטמין D.

 

לקריאת המאמר שלי על התזונה הבריאה והמבריאה לחצו כאן (:

 

סיכום,

אם תעברו לתזונה טבעית ובריאה,
תזונה המבוססת על מזון מלא מהצומח,
מזון שאינו מעובד,
ועם שפע פירות וירקות –

אז הדלקתיות שיש לכם בגוף
תתחיל להיעלם ולהירפא,
ולמעשה יתחולל תהליך של ניקוי וריפוי
בכל רחבי הגוף שלכם ובכל האיברים בגוף.

ואתם תתחילו להרגיש יותר ויותר טוב.
הרבה יותר טוב.

ויש גם את התבלינים ומספר תוספים שיכולים לסייע להוריד את הדלקתיות וליצור ריפוי בגוף.

 

אני יכול לשתף אתכם,
כמי שאוכל תזונה כזאת כבר כעשר שנים,
שהגוף שלי כיום הינו נטול כאבים.

אני בריא וחזק,
והגוף מרגיש רענן ומלא אנרגטיות.
ואין לי כאב.
אין לי כאבים בשום מקום בגוף.

 

ואני רוצה לומר לכם ולכן –
זו תחושה נפלאה!!

 

וכל אחד יכול להרגיש ככה.
כל אחת יכולה גם.

 

תשנו את התזונה שלכם.

תכבו ותרפאו את הדלקתיות בגוף.

ותראו איך הגוף שלכם מבריא,

ואתם מרגישים יותר ויותר טוב.

ואתם תרגישו ממש ממש טוב!

 

זה כל כך פשוט.

רק צריך להחליט, ולעשות…

 

תנסו, ותראו בעצמכם.

 

ואני כמובן תמיד כאן לכל מי שזקוק לסיוע והכוונה…

נתראה בפוסט הבא… (:

 

ובינתיים תזכרו לנשום עמוק,

לראות את הטוב שיש לכם בחיים,

ולחייך הרבה…

 

באהבה,

תומר (:

*****
* לרכישת הספרים שלי לחצו כאן (:

 

* לפרטים על סדנת ההיפנוזה העצמית האינטרנטית לחצו כאן (:

1 thought on “ריפוי עצמי 30 – דלקתיות וכאבים – איזה תזונה ומזון ותוספים יכולים להקל ואף לרפא

  1. ביטרמן עדינה Reply

    היי תומר,קראתי הכל,אני מיישמת חלק גדול מאד
    מהעצות שמנית ואני מרגישה טוב.שבוע טוב ורק
    בריאוצ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *