ריפוי עצמי 4 – תזונה בריאה ומבריאה

ריפוי עצמי 4 – תזונה בריאה ומבריאה

חברים וחברות יקרים ויקרות!  שותפים לדרך…
מה שלומכם ושלומכן הבוקר והיום?

במאמר הזה אני אסקור את הנושאים הבאים:

1. המזון כיוצר בריאות או חולי.
2. ד"ר אסלסטין וריפוי מחלת לב על ידי תזונה.
3. תזונה אחת לריפוי רוב המחלות?!
4. עקרונות התזונה הנכונה.
5. מה מותר לאכול ומה אסור.
6. שינוי הגישה למזון.

עד כה כתבתי בסדרת הריפוי העצמי על מהו ריפוי עצמי, על הנשימה, ועל הגישה שלנו.

היום אני רוצה לכתוב על הדבר החשוב הבא:
מה שאנחנו מכניסים לפה.

התזונה שלנו.

אתם בוודאי מכירים את הפתגם:
אתה הינך מה שאתה מכניס לגוף שלך.
אתה הינך מה שאתה אוכל.

ויש בכך הרבה אמת.
האוכל שאנחנו אוכלים הופך להיות הגוף שלנו.
ממש כך. זו לא מטאפורה, אלא זה ממש ככה.

לתזונה שלנו, לאוכל שאנחנו בוחרים להכניס פנימה, יש השפעה אדירה על מצבנו הבריאותי, גם נפשית-רגשית, וגם כמובן גופנית-רפואית.

מזון מסויים יתרום ליצירת בריאות. ומזון אחר יתרום ליצירת חולי ומחלות.

גוף בריא לעומת גוף חולה.
וכמובן שיש לכך גם השלכות נפשיות ורגשיות, שהרי
נפש בריאה בגוף בריא…

אני היום אביא לכם את העקרונות החשובים בתזונה שתיצור בריאות ושמחה בגוף שלכם ובכם.

לפני שאדבר על התזונה עצמה, אני רוצה לספר לכם על ד"ר אסלסטין.

ד"ר אסלסטין הינו רופא אמריקאי, רופא לב ומנתח לב, אשר כבר לפני 30 שנים עבר לרפא אנשים באמצעות שינוי התזונה שלהם.

אסלסטין הוכיח שעל ידי מעבר לתזונה נכונה אנשים יכולים להירפא לגמרי ממחלת לב, והוא היה הראשון שהראה והוכיח במחקר, שעורקים סתומים יכולים להתנקות ולהיפתח חזרה, כאשר אוכלים תזונה נכונה!

אגב, ד"ר אסלסטין עצמו הינו כיום בן 86 והוא פעיל כמו צעיר…

וכך גם עוד מספר רופאים בארה"ב, שמרפאים אנשים מכל סוגי המחלות באמצעות שינוי התזונה ומעבר לתזונה נכונה.

ומעניין שכל הרופאים הללו ממליצים על אותה התזונה, וכולם מרפאים אנשים באמצעות אותה התזונה.

כי יש תזונה אחת נכונה לכולנו.

יש תזונה אחת נכונה שתיצור בריאות.
תיכף אסביר את זה.

בין הרופאים האלו:

* ד"ר ג'והן מקדוגל.
* ד"ר דין אורניש.
* ד"ר ניל ברנרד.
* וכאמור, ד"ר קלדוול אסלסטין.

הרופאים הללו מרפאים אנשים מכל סוגי המחלות הכרוניות:

* סכרת סוג 2
* מחלת לב
* דלקות פרקים.
* מחלות מעיים – קרוהן, קוליטיס, ומעי רגיז.
* לחץ דם גבוה.
* סרטן. כן, גם סרטן.

וכאמור הם משתמשים באותה התזונה.

לקריאת המאמר שלי על איזו תזונה מרפאת סוכרת.

 

תזונה אחת על מנת ליצור ריפוי.

תזונה אחת שיוצרת ריפוי כמעט בכל המחלות.
תזונה אחת שיוצרת ריפוי אצל כולם.

לקריאת המאמר שלי בו אני מסביר כיצד  כיצד המזון משפיע על הגנים שלנו.

 

אז אתם אולי שואלים, ובצדק,
אז איך זה שלא כל הרופאים מרפאים באמצעות התזונה הזו?

ואיך זה שאנחנו לא יודעים על כך?
איך זה שלא מספרים לנו על כך בכל דרך אפשרית??

התשובה טמונה בכסף.
העולם שלנו נשלט על ידי כסף.
התקשורת נשלטת על ידי אינטרסים כספיים.
ובריפוי באמצעות
תזונה נכונה אין שום רווח כספי.

זה מסכם את העניין בכמה מילים…

 

אז מהי אותה תזונה?
מהי אותה תזונה נכונה?

שבאמצעותה אנשים נרפאים כמעט מכל סוגי המחלות…

יש מספר עקרונות לתזונה הזו:

 

1. תזונה שמבוססת על מזון מלא מהצומח.

כלומר, אין בתזונה הזו שום דבר שבא מחיות.
לא בשר, לא עוף, לא ביצים, לא דגים, לא מוצרי חלב.
שום דבר שבא מהחי.
רק מזון שמגיע מעולם הצומח.

 

2. תזונה שמבוססת על מזון מלא.

כלומר, מזון שנמצא קרוב ככל שאפשר למצב הטבעי שלו,
כלומר,
מזון שאינו מעובד.

 

3. תזונה המבוססת על פחמימות מלאות מהצומח.
ללא שום שמן ומזון שומני, כגון אגוזים, זרעים, טחינה, אבוקדו.

 

זה אולי נשמע לכם קיצוני.
זה אולי נשמע לכם מוזר.
זה אולי מנוגד למה שאמרו ולימדו אתכם עד עכשיו.

אך זו התזונה שיוצרת בריאות וריפוי.

ובכדי לרפא מחלה שכבר קיימת בגוף נדרש לשמור על העקרונות האלה במאה אחוז. כל סטיה מהעקרונות האלה עלולה למנוע את הריפוי.

לדוגמא, במחקר של ד"ר אסלסטין, שהראה שעורקים סתומים נפתחים כאשר עוברים לתזונה נכונה, המעטים שחרגו מהתזונה, והכניסו קצת שמן, אצלם המצב הבריאותי לא השתפר והעורקים לא התנקו.

בכדי לרפא מחלה קיימת נדרשת הקפדה מלאה על שלושת העקרונות האלה:

תזונה רק מהצומח.
תזונה מלאה ובלתי מעובדת.
תזונה של פחמימות מלאות וללא שום שמן ומזון עתיר שומן.

 

אתם אולי חושבים שזה קשה.
שקשה לשמור על תזונה שכזאת.
אך מה יותר קשה:

לשמור על תזונה נכונה כזאת,
או להישאר עם המחלה שמכלה את הגוף שלכם??

לי זה ברור מה אני מעדיף.
ואני מניח שגם אתם מעדיפים כמוני…

אתם אולי גם חושבים שאין כמעט מה לאכול בתזונה כזאת.

אך יש המון מה לאכול.


זה פשוט לשנות את הגישה שלכם כלפי האוכל.

יש המון מה לאכול:

* כל הפירות והירקות.
וכמה שאתם רוצים.
כמה שיותר, יותר טוב.
וכן, פירות הם בריאים.

* תפוחי אדמה ובטטות.
כן, תפוחי אדמה הינם בריאים וטובים.

* דגנים מלאים.
כוסמת ירוקה, אורז מלא, קינואה, אמרנט, דוחן.

* קטניות.
עדשים למיניהן, שעועית למיניה, חומוס.
את הקטניות חשוב להשרות במים ללילה לפני הבישול.

ומבשלים כמובן רק במים ותיבול.
ללא שום שמן.

זה נראה שלכם מוזר ובלתי אפשרי,
אך זה רק עניין של הרגל.

לעשות שינוי בתזונה זה אמנם עניין לא קל למרבית האנשים. אך זה אפשרי.

ומה שיעזור לכם לעשות שינוי בתזונה, ולעבור לתזונה נכונה ובריאה, זה שינוי בגישה שלכם.

לקריאת המאמר "אלי מרפא את עצמו – עוד סיפור מרגש של ריפוי עצמי" לחצו כאן (:

 

שינוי בגישה שלכם.

רוב האנשים תופסים את המזון כמקור הנאה. ומה שמעניין אותם זה האם האוכל טעים. כלומר, ההנאה והטעם הם שבראש סדר העדיפויות.
ולכן הם יאכלו מזון טעים גם אם הוא לא בריא.

וזו גישה שיוצרת לאורך השנים השמנה ומחלות.

ואני מציע לכם לשנות את הגישה שלכם כלפי אוכל. ולשים בראש סדר העדיפויות את השאלה האם האוכל בריא או לא.
והטעם הופך להיות הדבר השני.

ברגע שתשימו את עניין הבריאות לפני עניין הטעם, אתם לא תגעו באוכל שאינו נכון ובריא.

כי מי רוצה לפגוע בגוף שלו?
מי רוצה להרעיל את הגוף שלו?

וכמובן שאוכל יכול להיות גם בריא וגם טעים.

 

אז מעכשיו,
בריא וטעים הולך.
בריא ופחות טעים גם הולך.
טעים ולא בריא לא הולך.
אפילו טעים מאוד אך לא בריא לא הולך!

לקריאת המאמר שלי על שינוי הדיבור הפנימי והגישה.

 

ומה זה לא בריא?

כל דבר שלא עומד בשלושת העקרונות שציינתי.
ואם תבחרו לאכול רק מזון נכון ובריא, הגוף שלכם יתחיל להתנקות ולרפא את עצמו. ואתם תתחילו להרגיש יותר ויותר טוב.

יותר אנרגטיים ומלאי אנרגיה.
יותר מפוקסים וחדי חשיבה.
יותר שמחים ורגועים.

אתם מה שאתם אוכלים.
ואתם יכולים לבחור מה שאתם אוכלים.

בארוחה הבאה תבחרו נכון.
תבחרו בריא!

 

תיזכרו לנשום עמוק,
תיזכרו לראות את הטוב שיש לנו תמיד בחיים,
תיזכרו לחייך הרבה…

באהבה,
תומר (:

*****
לרכישת אחד הספרים של לחצו כאן (:

לפרטים על הסדנאות הקרובות לחצו כאן (:

Print Friendly, PDF & Email

24 thoughts on “ריפוי עצמי 4 – תזונה בריאה ומבריאה

  1. יהודית Reply

    היי תומר,
    שמחתי לקרוא. מה לגבי לחם?
    אני אוכלת לחם כוסמין, האם זה בסדר?
    תודה
    יהודית

    • ד״ר תומר סברון Post author

      יהודית היקרה והאהובה !
      בשמחה ובאהבה !
      עדיף ללא לחם, ם לחם כוסמין.
      גם כי הם מכילים גלוטן, שהוא חומר מזיק, גם לאלה שאין להם את הרגישות הגבוהה לגלוטן, שמוגדרים כחולי צליאק. גלוטן מזיק לכולם, והנזקים מצטברים באיטיות בגוף.
      ושנית, כי זה מזון מעובד. הקמח עומד זמן רב, עובר חמצון ועיפוש.
      אז עדיף מאוד ללא קמחים ולחמים (:

  2. דניאל Reply

    האם התזונה הנוכחית הבריאה משפיעה על הנפש ויכול להוציא מדיכאון חרדות וחוזר חשק ובעצם גורם כניראה לכאב לא מוסבר בגוף

    • ד״ר תומר סברון Post author

      דניאל היקר והאהוב !
      בשמחה ובאהבה !
      התזונה אכן משפיעה מאוד על המצב הנפשי שלנו, ועל המוח והמצב הרגשי שלנו.
      ותזונה נכונה כפי שאני ממליץ זה כבר שיפור גדול וצעד גדול לטובת שינוי המצב הנפשי וריפוי הדיכאון והחרדות.
      אך כמובן שזה לא מספיק ויש צורך בעוד מספר שינויים ודברים, על כולם אני מדבר בסדרה הזאת של הריפוי העצמי… שעכשיו, אגב, אני מעלה גם כסרטונים ביוטיוב…
      אז אני ממליץ לך לקרוא או לראות את שאר הפרקים בריפוי העצמי ולהתחיל לרםא את עצמך… וזה אפשרי… (:

      באהבה,
      תומר (:

  3. סמדר Reply

    וללא שום שמן ומזון שומני, כגון אגוזים, זרעים, אבוקדו
    היי תומר יקר
    אני קוראת את השורה הזו לגבי התזונה הבריאה מתפלאת איך שלושת הרכיבים האלו ״מודחים״ מן התפריט המומלץ. האם תוכל לפרט מדוע מה התפיסה העומדת מאחורי העמדה הזו?
    בתודה
    סמדר

    • ד״ר תומר סברון Post author

      סמדר היקרה והאהובה !

      בשמחה ובאהבה !
      מתנצל שאני כותב לך כאן רק עכשיו…

      אז בנוגע לשומנים, לאגוזים ושקדים, ולאבוקדו.
      אם אדם הינו בריא באמת, מה שמרבית האנשים אינם,
      אז הוא יכול לאכול גם מהמזונות עתירי השומן במידה מסויימת.
      אך אם רוצים לרפא מחלה מסויימת ולהעניק לגוף את התנאים הנקיים והטובים ביותר לריפוי,
      אז עדיף להימנע המשומנים למיניהם.

      בנוגע לשמן.
      שמן אינו מזון טבעי ואינו קיים בטבע. אין עץ של בקבוקי שמן…
      שמן הינו מוצר מעובד, ובשונה מכל מזון טבעי אמיתי, הוא נטול סיבים ומכיל 100% שמן.

      שמן, כל שמן וגם שמן זית, גורם למכלול של בעיות בגוף. וכך גם כל מזון שומני ועתיר שומן.

      ראשית, הוא מקשה ומכביד על העיכול.

      שנית, הוא מכביד ומאט את זרימת הדם, לאחר ארוחה שומנית הדם צמיד יותר וזורם יותר לאט ובכבדות. ויש ירידה בהולכת החמצן,

      שלישית, השומן בדם חוסם את הקולטנים של האינסולין, ולכן מונע מהסוכר להיכנס לתוך התאים מהדם, ולכן רמת הסוכר בדם עשויה לעלות.

      סוכר גבוה בדם נגרם בגלל השמן, לא בגלל הסוכר או הפחמימה…

      יש מספיק שמן במזון עצמו, גם בפירות וירקות. אנחנו לא זקוקים לשמן נוסף ממזונות עתירי שומן או ובוודאי לא משמן, גם לא לשמן זית… (:

      מקווה שזה עונה לשאלתך, על קצה המזלג… (:

      אני מצרף קישור לוידאו קצר של דר' אסלסטין בו הוא מדבר על השומנים:

      https://www.youtube.com/watch?v=regx1R1yz0A&list=WL

      באהבה, תומר (:

  4. אביבה Reply

    היי תומר פוסט מעולה . תודה רבה.
    האם הבנתי נכון ? לא לצרוך גם שומן מהצומח? כגון אגוזים שקדים אבוקדו טחינה?
    איזה מקור לשומן כן לצרוך ? בכל זאת הגוף שלנו זקוק לשומן בכמות קטנה. תודה

    • ד״ר תומר סברון Post author

      אביבה היקרה והאהובה !
      בשמחה ובאהבה !
      מתנצל שרק עכשיו אני משיב לך.
      הגוף לא זקוק להרבה שומן, והשומן שיש במזון הינו מספיק. כלומר גם אם אוכלים רק פירות וירקות חיים אז מקבלים מספיק שומן. ואגב, גם מספיק חלבון.
      כל שומן נוסף, בין אם משמן כלשהו, או ממזון עתיר שומן כמו אגוזים, זרעים, טחינה אבוקדו – רק יכביד על העיכול, כל זרימת הדם והולכת החמצן, ופעולת האינסולין. אדם בריא לגמרי, ומרבית האנשים אינם ככה, יכול לאכול קצת מאלו, אך אם אנחנו רוציםם לתת לגוף את התזונה הכי אופטימלית לצורך שמירה על הבריאות וריפוי, אז עדיף להימנע מהם…
      באהבה, תומר (:

  5. אורנית Reply

    תומר, אשמח לדעתך לגבי טופו ולגבי פולי סויה. תודה

    • ד״ר תומר סברון Post author

      אורנית היקרה והאהובה תודה תודה!
      בשמחה ובאהבה!
      אם אוכלים גם מזון מבושל, בנוסף לפירות וירקות חיים, אז טופו אורגני הינו בהחלט בריא… והוא גם אנטי סרטן שד וגם מסייע בהקלת תסמיני טרום מחזור וגלי חום בגיל המעבר… (:
      באהבה, תומר (:

  6. ערן Reply

    תומר שלום,לגבי אומגה 3 מהיכן ניתן לצרוך במסגרת התזונה?
    האם הטענה שיש אנשים שגופם אינו יודע לעשות המרות של החומצה הצמחית של האומגה 3 נכונה?

    • ד״ר תומר סברון Post author

      ערן היקר והאהוב !
      בשמחה ובאהבה !
      מתנצל שרק עכשיו אני כותב לך… איכשהו פספסתי את השאלה שלך…
      האמת בנוגע לאומגה 3 היא שאם אנחנו אוכלים מזון מלא מהצומח, מזון לא מעובד, וללא שמנים צמחיים מזוקקים, אז אנחנו נקבל מספיק אומגה 3 ונקבל את היחס הנכון בין אומגה 3 לבין חומצות שומן אחרות, כמו אומגה 6. ואנחנו לא זקוקים לשום תוסף ולשום דבר נוסף. אפשר אם רוצים להוסיף זרעי פשתן טחונים או/ו זרעי צ'יה, בהם יש יחסית הרבה אומגה 3 – אך חשוב להבין שאנחנו לא זקוקים להם…

      בנוגע לשאלתך אם יש אנשים שגופם אינו מסוגל לעשות את ההמרה של חומצת השומן הצמחית לאומגה 3 – אז עד כמה שאני יודע זה תלוי הרבה מאוד בתזונה. אם האדם לוקח תוסף ומקבל הרבה אומגה 3 (שזה כאמור מיותר ולא נחוץ), אז הגוף יכבה את מסלול ההמרה, כי אין בו צורך, והגוף תמיד מנסה לחסוך באנרגיה מיותרת. אך אם האדם לא ייקח תוסף אז מסלול ההמרה יחזור לפעול. כי הגוף הינו חכם, והוא לא יבזבז סתם אנרגיות על משהו שהוא לא צריך… זה אגב נכון להמון דברים. למשל, אם אנחנו לוקחים תוסף למשל של סידן, אז הגוף לא יתאמץ לספוג סידן מהמזון, כי יש לו עודף סידן (שזה לא בהכרח דבר טוב). וההיפך, כאשר אנחנו לא לוקחים תוסף, אז הגוף משפר את יכולות הספיגה שלו בכדי לנצל למקסימום את מה שהוא מקבל מהתזונה… (:

      מקווה שזה עונה לשאלותך…

      באהבה, תומר (:

    • ד״ר תומר סברון Post author

      שולי היקרה והאהובה תודה תודה!
      באהבה, תומר (:

  7. גיל קופרשטיין Reply

    היי תומר.
    בקשר לבישול האוכל והוספת קצת שמן לבחבת אפשר ?
    בקשר לכול החלב שהוא לא חלב כמו סויה , שיבולת שועל , אורז שקדים וכדומה מה איתם?
    ושאלה אחרונה בבקשה מה בקשר להוספת רטבים לבישול הטופו כמו סויה וכדומה?

    • ד״ר תומר סברון Post author

      גיל היקר והאהוב תודה תודה!
      בקשר לשמן, גם אם מעט, אז ממש רצוי להימנע ולא להשתמש בשום שמן.
      אפשר לבשל רק במים ותבלינים, ללא שמן. אידוי או בישול במים זה הבישון הכי בריא.

      בנוגע ל"חלבים" למיניהם כמו חלב אורז/סויה/שיבולת שועל וכו', אז עקרונית אפשר – אבל אני לא בעד לצרוך מהם על בסיס קבוע. עדיף לצרוך כמה שפחות מזון מעובד ושארוז באריזות כאלה (בין אם זה קופסת שימורים או מיכל קרטון). עדיף שכל המזון יהיה טבעי ולא מעובד. כל מה שיש לו רשימת מרכיבים הינו מעובד ולא טבעי ועדיף כמה שפחות ממנו…

      כנ"ל לגבי כל מיני רטבים מוכנים.
      חשוב להסתכל על רשימת המרכיבים לוודא שיש רק מרכיבים טבעיים ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל וכו'.
      אך כאמור, כמה שפחות מעובדים למיניהם כך עדיף…

      באהבה, תומר ❤❤❤

  8. אופיר Reply

    תומר שלום,
    מה בנוגע ל בי12?
    רוב האנשים אינם יכולים לייצר אותו בעצמם ולכן זקוקים לו חיצונית או כתוסף וגם בגלל שהוא אינו זמין ביולוגית לגוף מצמחים.
    שאלה נוספת לגבי חלבונים, יש חלבונים שנמצאים רק מוצרי חלב/בשר ואינם נמצאים בצומח (או נמצאים בכמות מזערית שאינה מספיקה לגוף האדם גם אם תאכל צמחים בכמויות אדירות)
    החוסרים הללו לאורך זמן מזיקים ולכן השאלה כמה זמן ניתן לעשות את הדיאטה הזאת?

    • ד״ר תומר סברון Post author

      אופיר היקר והאהוב תודה תודה!
      אז ככה, יש כמה טעויות בסיסיות במה שכתבת…
      בנוגע לויטמין בי-12, אז הוא בהחלט יכול להיות זמין גם לאנשים שאוכלים רק מזון מהצומח.
      מי מייצר את הויטמין הזה? רק, אך ורק, חיידקים!
      גם הפרה או הזברה מקבלות את הויטמין הזה דרך חיידקי המעיים שלהן ודרך המזון שהן אוכלות (בטבע)…
      גם אנחנו, אם נאכל מזון מלא מהצומח, פירות וירקות, ולא נשטוף יותר מידי את הפירות והירקות, אז נקבל את החיידקים מייצרי הויטמין הזה. ה"לכלוך" שנמצא על גבי פירות וירקות הוא לכלוך בריא מכיוון שהוא מכיל חיידקים מכילי ויטמין בי 12.
      ובכל זאת, ליתר ביטחון, אפשר לצרוך תוסף איכותי של ויטמין בי 12.
      אתה יכול לקרוא מאמר שלי על ויטמין בי 12 כאן.

      בנוגע לעניין החלבון, גם כאן יש לך טעות יסודית!
      יש לי מאמר מעמיק בנושא ואני ממליץ לך לקרוא אותו (כאן), אך על קצה המזלג אומר כי בכל מזון מהצומח יש את כל החלבונים, או ליתר דיוק את כל חומצות האמינה, שאנחנו זקוקים להם.
      יתרה מכך, לחלבון מהצומח יש הרבה יתרונות בריאותיים על פני חלבון מהחי, מחיות.
      אין שום קושי לבנות שריר וגם שרירים גדולים וחזקים, עם תזונה מהצומח. ולראיה יש המון, יותר ויותר, ספורטאים מכל ענפי הספורט שעוברים לטבעונות תודות ליתרונות הרבים של תזונה טבעונית, כולל שיפור ביצועים וקיצור זמני התאוששות לאחר אימונים. וזה כולל מרימי משקולות ומתאבקים.
      אתה יכול לקרוא את המאמר שלי על חלבון כאן.

      מקווה שזה עושה לך סדר בדברים… (:
      באהבה, תומר ❤❤❤

    • ד״ר תומר סברון Post author

      רפאל היקר והאהוב!
      בשמחה ובאהבה!

      בורגול זה חיטה שבורה. עדיף להימנע מחיטה, ובוודאי שגם מבורגול.
      אפשר במקום להכין קינואה, ולהשתמש בקינואה במקום בורגול. זה הרבה יותר טוב ובריא!

      בנוגע לכמויות, אז אם אוכלים לפי ההנחיות שאני נותן במאמר, אז עקרונית אפשר לאכול כמה שרוצים. אך עדיף לא מלא את הקיבה עד למצב של ממש מלאים ו"מפוצצים" כי זה לא בריא ולא טוב לעיכול… כמו כן רצוי לא לאכול מאוחר בערב, וכדאי להפסיק לאכול בשש בערב או בשבע בערב לכל המאוחר, חוץ ממקרים יוצאים מהכלל כמו באירוע וכו'…

      באאהבה, תומר ❤❤❤

  9. אלה Reply

    היי תומר תודה על המידע המעניין והמרתק! אשמח לדעת האם מותר לאכול תמרים? ופירות יבשים?
    ומה לגבי מלח?
    ועוד שאלה , יש הרבה סיבים בתזונה הזו וגם הקטניות יכול לגרום לנפיחות וגזים ויציאות רכות.. האם זה תקין? או שבבהתחלה יש תחושה כזו ואז הגוף מתרגל?
    אלפי תודות!

    • ד״ר תומר סברון Post author

      אלה היקרה והאהובה!
      בשמחה ובאהבה!

      פירות יבשים בהחלט אפשר, אך חשוב שהם יהיו אורגניים. תמרים אפשר גם לא אורגניים כי תמרים לא מרוססים. אני אישית אוכל הרבה תמרים אך לא כל כך פירות יבשים אחרים.

      עקורנית עדיף בלי מלח. אך אם קשה לך בהתחלה (כי מלח הינו מאוד ממכר) אז תשתמשי בממש קצת, במלח הימליה.
      בנוגע למעי הרגיש, אז בוודאי שתזונה מלאה מהצומח הינה התזונה שתעזור לך לרפא את המעיים שלך. ברור שזה לא יקרה ביום אחד, אך אם תתמידי זה יילך וישתפר.
      קטניות אכן קצת יותר קשים לעיכול. חשוב כמובן להשרות אותם במים נקיים ללילה ולשטוף טוב לפני הבישול, והבישול רק במים נקיים ותיבול, ללא מלח וללא שמן. יש אנשים שיותר רגישים לקטניות ויש שפחות, אז תראי איך את מרגישה איתם…

      חלק משמעותי מהשיפור בעיכול יתרחש תודות לשינוי, לטובה, באוכלוסיית חיידקי המעיים שלך שהם חשובים ביותר לעיכול טוב ותקין. וכאשר אוכלים תזונה מלאה מהצומח אז חיידקי המעיים הטובים משגשגים… תזונה של מזון מעובד ושל מזון מהחי, מחיות, גורמת לצמיחה של חיידקי מעיים לא בריאים שיוצרים גזים ורעלים…

      יכול להיות שיעזור אם תקחי לתקופה של חודשיים-שלושה פרוביוטיקה איכותית.

      מעיים רגיזים קשורים מאוד גם ללחץ נפשי, ולכן אני ממליץ לך גם להתחיל לתרגל נשימות עמוקות ומלאות באופן יומיומי. את יכולה לראות מאמר שלי על הנשימות האלה בקישור הזה:

      https://tomersivron.co.il/the-advantages-of-deep-breathing/

      מקווה שזה עוזר…
      באהבה, תומר ❤❤❤

  10. ציפי Reply

    אוכל לא טעים ייצר אצלי חשקים…אוכל זה אחת ההנאות בחיים…האם אתה יכול לשתף מתכונים טעימים בתזונה שכזו?
    ומה אוכלים במסעדות או כשמתארחים? תודה!

    • ד״ר תומר סברון Post author

      ציפי היקרה והאהובה!
      בשמחה ובאהבה!
      האוכל הלא בריא הוא ממכר. תעשיית המזון יוצרת מוצרים ממכרים כדי שירצו מהם עוד ועוד…
      אוכל בריא עליו אני כותב ומדבר הוא גם טעים, אך צריך להתרגל אליו ולהשתחרר מההרגלים ומההתכרויות השונות…
      את פשוט צריכה להחליט ולעשות
      הבריאות שלנו חשובה ואנחנו צריכים להיות יותר חזקים מהחשקים הרגעיים האלה… (:

      אוכל של מסעדה הוא בדרך כלל רחוק מלהיות בריא.
      אפשר לבקש סלט ללא הרוטב וללא שמן.
      אפשר לאכול קינואה, סלט קינואה, עדשים, תפוחי אדמה – אם יש.
      ותמיד לבקש את זה בלי הרוטב (שמלא בשמן) וללא שמן בכלל… (:
      באהבה, תומר ❤❤❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *