תזונת האורז מצילת החיים של ד"ר קמפנר!
The Life Saving Rice Diet of Dr. Kempner
חברים וחברות יקרים ויקרות! שותפים לדרך…
מה שלומכם ושלומכן היום?
אני רוצה היום לספר לכם על ד"ר קמפנר ותזונת האורז שלו, שריפאה אנשים ממצבים רבים "חשוכי מרפא".
חשוב לי להעביר את הידע הזה אליכם, ידע שעשוי להישכח בתוך ים הידע המוטעה והמבלבל שקיים כיום ברחבי הרשת. זהו ידע חשוב שעשוי לסייע לכם במסע הריפוי שלכם ועשוי אפילו להציל חיים!
וולטר קמפנר הינו יהודי שנולד בגרמניה ב- 1903, למד רפואה בהיילדברג וברלין, ועבד כרופא וחוקר, בין היתר אצל ד"ר אוטו וורבורג, זוכה פרס נובל לפיזיולוגיה בשנת 1931. כך עד 1933, כאשר פוטר עקב חוקים אנטי יהודים תחת משטר היטלר.
ב- 1934 הוא הפליג לארצות הברית והחל לעבוד בבית החולים האוניברסיטאי דיוק בעיר דורהם, במדינת פלורידה.
בעקבות מחקריו המוקדמים בגרמניה עם ד"ר וורבורג, היתה לקמפנר הבנה עמוקה על הפיזיולוגיה של הגוף, ועל המטבוליזם וההורמונים השונים והשפעתם. מכאן הוא פיתח תאוריה מה קורה ומתרחש במחלות של כשל כליות ומה הגורם למחלה, תאוריה שהייתה אז מהפכנית. הוא החל לבדוק את התאוריה שלו ב- 1939 כאשר נתן לחולים עם מחלת כליות תזונה המבוססת על אורז, פירות, ומיץ פירות.
התוצאות הראשוניות היו טובות בהרבה ממה שאפילו ד"ר קמפנר ציפה בעצמו. תוך שבוע או מספר שבועות של התזונה המוקפדת הזו חל שיפור בכל המדדים של החולים הקשים: הצטברות נוזלים בגוף ירדה משמעותית, הכשל הכלייתי השתפר משמעותית, לחץ הדם ירד, ומדדים של כשל לבבי ירדו גם הם!
מה המטרה של תזונת האורז של ד"ר קמפנר?
מטרת התזונה שהרכיב ד"ר קמפנר הייתה להוריד את העומס על הכליות ולאפשר להן להתאושש ולהשתקם. לצורך כך הוא הרכיב תזונה שכללה מעט מאוד חלבון ושומן, מעט מאוד נתרן (מלח), בעוד שרוב הקלוריות מגיעות מפחמימות.
כך, 90-95% מהקלוריות הגיעו מפחמימות (אורז, פירות, מיץ פירות, וסוכר), ורק כ- 3-6% מהקלוריות הגיעו מחלבון, וכ- 3-4% מהקלוריות הגיעו משומן.
שלושה גורמים הינם קריטיים בחשיבותם לצורך הצלחת תזונת האורז בריפוי:
1. כמות קטנה מאוד של חלבון.
2. כמות קטנה מאוד של שומן.
3. כמות מזערית של נתרן (מלח).
ראו הערה בנוגע למלח בהמשך המאמר.
עקב התוצאות המבטיחות, ד"ר קמפנר המשיך לפתח את התזונה ולדייק אותה ולתת אותה ליותר ויותר מטופלים עם מחלות שונות. הוא גילה שתזונת האורז שלו משפרת את המצב של סוגי מחלות קשות אחרות חוץ מכשל כלייתי, מחלות כמו לחץ דם גבוה כרוני, מחלת לב, ועוד מצבי חולי רבים אחרים. אני אפרט על כך בהמשך המאמר.
חשוב לזכור ולהבין שבימים ההם לא היו כדורים להורדת לחץ דם וגם לא הייתה דיאליזה לחולי כליות, והאנשים שחלו במחלות אלו היו למעשה נידונים למוות. תזונת האורז של קמפנר הצילה אותם מחיים של סבל ומוות מוקדם.
אנשים הגיעו לדורהם מכל העולם, שהו שם תקופה של מספר שבועות או יותר, ולאחר מכן המשיכו את תזונת האורז בביתם. אלה ששמרו על התזונה המשיכו לחיות שנים רבות ועד גיל מופלג בבריאות טובה. המחלה שהביאה אותם לד"ר קמפנר מעולם לא חזרה כל עוד שמרו על התזונה. הם נשארו רזים, בריאים, ופעילים.
בשלב ההתחלתי של הריפוי, שאצל מרבית החולים כלל גם ירידה משמעותית במשקל (משקל היתר נבע גם מהצטברות נוזלים בגוף וגם מעודפי שומן), חשוב היה לשמור על תזונת האורז בצורה מוקפדת.
אך כאשר המצב התייצב, ד"ר קמפנר הרחיב את התזונה וכלל בה גם ירקות, תפוחי אדמה ובטטות, ולפעמים אף כמות מזערית של מזון מהחי אם האדם ביקש זאת. כלומר, תזונת האורז המוקפדת הייתה דרושה על מנת ליצור שיפור וריפוי במצב הגופני, אך לאחר הריפוי ניתן להגמיש את התזונה. אם זאת, אם חוזרים לתזונה הקודמת, אז יש סיכון שהמחלה תחזור כעבור זמן.
איזה מחלות השתפרו ואף נרפאו לגמרי תודות לתזונת האורז של ד"ר קמפנר?
כמעט כל המחלות הכרוניות, כולל מצבי חולי שנחשבים בלתי הפיכים נרפאו באמצעות תזונת האורז של קמפנר.
זאת רשימה חלקית של מחלות ומצבי חולי בהם חל שיפור או ריפוי:
- מחלת כליות וכשל כלייתי.
- לחץ דם גבוה כרוני שפיר וממאיר.
- מחלת לב וטרשת נפוצה.
- סוכרת סוג 2.
- דלקת מפרקים.
- פסוריאזיס.
- כאבי ראש ומיגרנות כרוניים.
- כולסטרול גבוה.
- השמנת יתר (obesity).
- הקטנה של לב מוגדל עקב מחלת לב.
- שיפור בנפח הריאות.
- אדמיה (הצטברות של נוזלים בגוף).
- ריפוי רשתית פגועה ושיפור הראיה (פגיעה ברשתית נפוצה אצל חולי סוכרת).
- ועוד…
תודות להצלחה של תזונת האורז של קמפנר בשיפור וריפוי של מגוון גדול של מחלות קשות התחילו להגיע אליו אנשים מכל רחבי ארצות הברית ומכל העולם. עקב הביקוש ניפתחו בעיר דורהם מספר "בתי אורז".
אלה היו בתי אירוח בהם אנשים יכלו לבוא מרחוק ולישון שם תקופה ולאכול את תזונת האורז, תחת השגחתו של ד"ר קמפנר. בית האורז הראשון ניפתח בשנת 1943, על ידי אשה שד"ר קמפנר ריפא את בעלה. בתי האורז המשיכו לפעול בעיר דורהם עד לפרישתו של קמפנר בשנת 1992, כשהוא בן 89.
בית חולים האוניברסיטאי דיוק המשיך בתכנית תזונת האורז של קמפנר גם לאחר פרישתו, עד לשנת 2016, אז התכנית נסגרה עקב סיבות שונות.
שאלת החלבון: האם יש מספיק חלבון בתזונת האורז ממועטת החלבון?
בתחילת דרכו עם תזונת האורז קמפנר עצמו היה מודאג שבתזונה עלול אולי להיווצר מחסור בחלבון, ולכן הוא בדק זאת באופן קפדני. על סמך הנתון שהיה מקובל אז (ועדיין מקובל) יש צורך בכמות מינימלית של 50 גרם חלבון לאדם ממוצע שצורך 2,000 קלוריות ביום. בתזונת האורז המוקפדת (בשלב הראשון), לעומת זאת, יש רק 20 גרם חלבון.
אולם הוא גילה בהמשך כי גם לאורך זמן ואפילו לאורך שנים, לא נוצר שום חוסר בחלבון.
הוא מצא שכל עוד האדם אוכל מספיק קלוריות (אלא אם כן הוא עם משקל יתר ואז הוא יכול לאכול פחות קלוריות) אז לא ייווצר מחסור בחלבון. כלומר, חוסר בחלבון יכול להיווצר רק אם האדם רזה ואינו אוכל מספיק.
כדי להבין מדוע גם כאשר צורכים רק 20 גרם חלבון לא נוצר מחסור בחלבון צריך להבין איך הגיעו לנתון של 50 גרם חלבון כדרישה מינימלית ליום לאדם ממוצע. הנתון הזה של 50 גרם חלבון נקבע כתוצאה מניסויים שנעשו באנשים בזמן צום. בניסויים אלה בדקו מה כמות החלבון שמתפרק בזמן צום, ועל סמך נתון זה קבעו שזאת הכמות המינימלית של חלבון שאדם ממוצע צריך לצרוך כל יום.
אולם כמות כזו של חלבון מתפרקת רק בזמן צום (וגם זה רק ביומיים הראשונים של הצום. בהמשך הצום הגוף מפרק בעיקר שומנים, מרבצים למיניהם בכל רחבי הגוף, ורקמות פגועות וחולות). כאשר אדם אוכל כמות סבירה של מזון, אז הגוף לא מפרק כמות כזו של חלבון, ולכן למעשה נידרש הרבה פחות חלבון מההמלצה הזו של 50 גרם ליום.
ד"ר קמפנר, אם כך, מצא שגם לאורך שנים של תזונת האורז אין מחסור בחלבון והאדם שומר על בריאות וחוזק גופני.
למעשה, עודף חלבון הינו אחד הגורמים המשמעותיים להיווצרות של רוב המחלות הכרוניות ותמותה מוקדמת. בעוד שמיעוט בחלבון תורם לבריאות והיעדר מחלות גם בגילאים מופלגים ואריכות חיים בבריאות טובה.
אבקות החלבון למיניהם תורמות בעיקר לחשבון הבנק של היצרנים של אותן אבקות.
לקריאת מאמר מעמיק שלי "האמת על החלבון" לחצו כאן.
ומהיכן מקבלים שומן?
האם יש מספיק שומן "בריא" בתזונת האורז של קמפנר??
גם בעניין השומן יש מגוון אמונות ומיתוסים מוטעים.
אנחנו זקוקים למעט שומן, ויש מספיק שומן במזון עצמו – בפירות וירקות, ובאורז.
בתזונת האורז של קמפנר, בשלב המוקפד, רק כ- 3% מהקלוריות מגיעות משומן. וזה קריטי וחשוב לצורך הריפוי. וגם אם ממשיכים בתזונה הזו לאורך שנים, יש בה מספיק שומן לכל הצרכים של הגוף.
האמונה שאנחנו זקוקים להרבה שומן "בריא", ושיש שומן שהוא בריא הינה אמונה מוטעית ומיתוס ותו לא… כמובן שיש שומנים מזיקים יותר וכאלו שפחות. אך אנחנו לא זקוקים ליותר שומן ממה שכבר קיים במזון המלא מהצומח (כלומר, ללא אגוזים, זרעים, וכו').
ומה אם כל הסוכר הזה??
ומה עם כל הסוכר שצורכים בתזונת האורז?
גם אורז, גם פירות וגם מיצי פירות. השם ישמור…
האם זה לא מסוכן? לא יכול לגרום לסוכרת??
התשובה הפשוטה היא לא.
תזונת האורז לא רק שלא גרמה לעליה ברמת הסוכר ולסוכרת, אלא שהיא איזנה את רמת הסוכר וריפאה סוכרת לאנשים שהייתה להם בעיית סוכר. למעשה תזונת האורז שיפרה ואיזנה את כל המדדים בבדיקות הדם.
ומדוע זה?
כי סוכר ופחמימות הם לא הסיבה לעליה כרונית בסוכר ולמחלת הסוכרת. מה שגורם לרמת הסוכר לעלות באופן חריג ולא בריא זה השמן, מכיוון שהשמן חוסם את הקולטן של הורמון האינסולין ומפריע לפעולת האינסולין ולמעבר של הסוכר מהדם לתוך התאים. להרחבה בנושא אפשר לראות את המאמר שלי על סוכר וסוכרת כאן.
מדוע אורז לבן?
ד"ר קמפנר השתמש בתזונת האורז שלו באורז לבן.
הסיבה העיקרית שהוא בחר באורז לבן ולא באורז מלא הייתה כי הוא רצה להיות בטוח שכמות הנתרן (מלח) שיש בתזונה תהיה מינימלית ככל שאפשר. הוא גם נהג לשטוף את האורז פעמיים כדי לוודא ששאריות של מלח ישטפו החוצה.
האם תזונת האורז תעבוד ותהיה אפקטיבית גם עם אורז מלא?
רוב הסיכויים שבמרבית מצבי החולי, למעט אולי המצבים הקיצוניים ביותר, אורז מלא יהיה גם הוא טוב בתזונת האורז. לאורז מלא יש כמובן את היתרונות של יותר סיבים תזונתיים חשובים ושל יותר ערכים תזונתיים.
העצה שלי למי שרוצה לעשות את תזונת האורז של קמפנר היא לנסות תחילה עם אורז מלא למשך תקופה, ולראות אם חל שיפור משמעותי וריפוי במצב הבריאותי. אם לא, אז כדאי לעבור לתזונת האורז באופן יותר מוקפד ועם אורז לבן.
האם תזונת האורז עדיין רלוונטית וקיימת כיום?
התשובה היא שבהחלט כן.
יש מספר רופאים שמשתמשים בתזונת האורז על מנת לרפא מצבי חולי קשים, כמו לדוגמא לחץ דם גבוה ממאיר ועקשן.
ד"ר ג'והן מקדוגל (Dr. John McDougall) מרפא כבר 40 שנים אנשים מכל סוגי המחלות, כולל סרטן, באמצעות תזונה המבוססת על פחמימות מלאות מהצומח וללא שמן ושומנים (גם לא אגוזים, זרעים, אבוקדו ומזונות עתירי שומן אחרים), ללא מלח, וללא מזון מהחי.
ד"ר מקדוגל משתמש בתזונת האורז של קמפנר במיוחד בחולים קשים, באנשים שממש קרובים לפיתחו של המוות. הוא מספר שזו התזונה הטובה ביותר להבריא אנשים שנמצאים במצב גופני מאוד ירוד וקשה.
רופא נוסף שמרפא אנשים מלחץ דם כרוני שקשה לטיפול הוא ד"ר קלרנס גרים (Dr. Clarence Grim), שמתמחה מזה 50 שנים בטיפול בלחץ דם גבוה קשה.
כיצד תוכלו אתם ליישם את תזונת האורז בחיים שלכם?
אם אתם רוצים ליישם את תזונת האורז על מנת להבריא ממחלה כרונית כלשהי או לשפר את המצב הבריאותי שלכם, אז אני ממליץ לכם לעשות כך:
1. למשך תקופה קצרה (שבוע-שבועיים) תאכלו את תזונת האורז המצומצמת יותר. כלומר אורז מלא (חשוב להשרות ללילה במים נקיים) ופירות. מיצי הפירות הינם אופציונליים, לא הכרחיים. הם חשובים כי הם יכולים לעזור להכניס מספיק קלוריות לאנשים רזים או בתת משקל שרוצים לעלות במשקל.
2. לאחר התקופה הראשונית הזאת, אפשר להרחיב את התזונה בהדרגתיות, ולהוסיף בהדרגה ירקות נוספים, כמו תפוחי אדמה, בטטות, וירקות אחרים, מכל הסוגים והצבעים. ואפשר גם להוסיף דגנים מלאים וקטניות. עדיף להימנע מחיטה ונגזרותיה (כמו בורגול למשל).
3. עם התזונה המורחבת יותר אפשר וכדאי להמשיך כמה שרוצים, גם למשך כל חייכם. זאת תזונה שמספקת לגוף את כל מה שהוא זקוק (למעט אולי תוסף של ויטמין B12), וזאת תזונה בריאה ששומרת על הבריאות בכל גיל ותורמת לאריכות חיים בבריאות טובה.
4. הערה בנוגע למלח. בתזונת האורז המוקפדת (כלומר, רק אורז, פירות, ומיץ פירות) יש מעט מאוד מלח. אם לחץ הדם שלכם הינו תקין (כלומר, אין לכם לחץ דם גבוה כרוני), אז אתם יכולים להוסיף מעט מלח הימליה או מלח ים אחר.
בתזונה המורחבת אפשר להימנע לגמרי ממלח, מכיוון שכאשר אוכלים מגוון של ירקות אז מקבלים מספיק נתרן (מלח) מהמזון עצמו.
תזונת האורז של ד"ר קמפנר עדיין חיה ועדיין רלוונטית.
אם יש לכם מצב חולי כלשהו, מחלה כרונית כלשהי, או אם אתם במשקל יתר גדול (שזהו בפני עצמו גורם סיכון עצום לכל סוגי המחלות הקשות!) – אז תזונת האורז של קמפנר עשויה להציל אתכם ולרפא אתכם.
אתם יכולים לרפא את עצמכם באמצעות תזונת האורז של קמפנר!
- לקריאת המאמר שלי על התזונה שיוצרת ריפוי ובריאות לחצו כאן (:
ואני כמובן תמיד כאן לכל מי שזקוק לסיוע והכוונה…
ובנוסף, תזכרו לנשום עמוק,
לראות את הטוב שיש לכם בחיים,
ולחייך הרבה…
באהבה,
תומר (:
*****
- לפרטים על סדנת היפנוזה עצמית אינטרנטית לחצו כאן (:
- לקורס האינטרנטי שלי "לרפא את השינה!" לחצו כאן (:
תו מר יקר
תודה רבה על המידע החשוב והמעניין.
אני משתמשת באורז בסמטי ולא באורז מלא שהבנתי שהוא רעיל בגלל מי ההשקיה שמכילים חומרים לא רצויים.
ציפי היקרה והאהובה בשמחה ובאהבה!
אורז בסמתי גם הוא טוב.
ועדיין אני חושב שעדיף אורז מלא אורגני.
וכדאי להשרות ללילה במים נקיים לפני הבישול…
באהבה, תומר (:
מצער לקרוא את הכתבה. אני מכיר באופן אישי וקרוב אדם צעיר יחסית (48) שעבר דיאטת אורז והתפתחה אצלו סוכרת, חסרון ויטמיני B, ועוד בעיות חדשות. המצב השתפר כשהוא עבר לדיאטת דלת פחמימות.
בועז היקר והאהוב בשמחה ובאהבה!
תזונת האורז, כמו גם תתזונה מלאה מהצומח המבוססת על פירות, ירקות, ופחמימות מלאות מהצומח (וללא שמן) סייעה להרבה הרבה אנשים להירפא מכל סוגי המחלות.
זאת עובדה.
אני לא יודע מה בדיוק הסיפור של אותו אדם ומה הוא בדיוק עשה.
סוכר ופחמימות הן לא הגורם לעליה לא בריאה ברמת הסוכר ולהתפתחות סוכרת. מה שגורם לסוכרת זה דווקא השומן שחוסם את הקולטן לאינסולין ופוגע במעבר הסוכר מהדם לתוך התאים. לכן רמת הסוכר עולה.
סוכר, אפילו סוכר לבן, משפר את תפקוד האינסולין ומשפר את הרגישות לאיסולין.
שמן, לעומת זאת, מוריד את תפקוד האינסולין וגורם לתנגודת אינסולין.
גם אלה עובדות.
תזונה דלת פחמימות היא טובה לטווח קצר אך בטווח הארוך עשויה ליצור מגוון בעיות בריאות ומחלות…
באהבה, תומר (:
שלום לתומר סברון. המאמר על תזונת האורז מעניין מאוד, אבל אני לא רואה פירוט של התפריט בתזונה הזו. רק תיאור כללי . מה בדיוק אוכלים בתזונה הזו? אשמח לדעת. תודה
אסתי היקרה והאהובה !
בשמחה ובאהבה!
תזונת האורז היא תזונה פשוטה מאוד.
אוכלים אורז, שמבושל ללא שום שמן וללא מלח.
רק עם תבלינים (שאין בהם שמן).
וחוץ מהאורז אפשר לאכול פירות, מיץ פירות, וסוכר.
מיץ פירות כמובן סחוט טרי.
וסוכר – סוכר לבן רגיל או סוכר חום.
כמובן שלא חייבים את הסוכר ומיץ הפירות, כי צריך לזכור שתזונת האורז
נבנתה במקור על ידי ד"ר קמפנר לאנשים שהיו במצב של מחלת כליות קשה,
ואני מניח שאת לא במצב כזה… (:
עקרונית לאחר תקופה עם התזונה המוקפדת (שבוע-שבועיים- חודש או יותר, לפי איך שיתאים לך),
אז את יכולה להוסיף גם ירקות אחרים כמו תפוחי אדמה ובטטות וירקות אחרים,
וגם דגנים מלאים וקטניות, ללא שמן וללא מלח.
מחיטה לנגזרותיה (כמו בורגול) כדי מאוד להימנע.
תזונת האורז של קמפנר עקרונית דומה לתזונה של דר' מקדוגל,
רק שהיא יותר מוקפדת, במיוחד בשלב הראשון, על מנת לוודא שכמות החלבון, כמות המלח, וכמות השומן
יהיו מינימליות, כדי ליצור את הריפוי באנשים עם מחלת כליות ולחץ דם גבוה קשה.
מקווה שזה עונה לשאלתך…
ואם יהיו לך שאלות אז אני כמובן תמיד כאן… (:
באהבה, תומר (:
שלום תומר,
קראתי בעניין את המאמר.
שאלתי –
לנוכח הטרנדיות של תזונת הקיטו, המבוססת על אוכל חלבוני ושומני,
והאמירה, שזו תזונה בריאה שמביאה לירידה במשקל (לא בעיה שלי), ולתוספת אנרגיה (מה שהיה יכול להועיל לי),
והאמירה שדווקא אכילה זו תורמת לרגישות של האינסולין, איך תסביר את הסתירות בגישות הללו – תזונת האורז ותזונה קטוגנית?
אשמח לתשובתך,
ברכה רפמן
ברכה היקרה והאהובה תודה תודה!
ההסבר הוא פשוט. האמת הינה תמיד פשוטה.
כמו שאמרת זהו טרנד, אופנה.
וזאת אופנה שתופסת מכיוון שבתזונה הקיטוגנית ועתירת החלבון מותר לאכול את כל הדברים הלא בריאים שאנשים אוהבים…
אך מספיק להתבוננן על הפיזיולוגיה של הגוף שלנו ולהחשוב בהגיון בריא כדי להבין מה הנכון ומה האמת.
מעבר לכך, המחקר מראה את זה באופן חד משמעי: תזונה המבוססת עת מזון מלא מהצומח, פירות וירקות היא התזונה שתורמת לאריכות חיים בבריאות טובה.
תזונת האורז, כמו גם תתזונה מלאה מהצומח המבוססת על פירות, ירקות, ופחמימות מלאות מהצומח (וללא שמן) סייעה להרבה הרבה אנשים להירפא מכל סוגי המחלות.
זאת עובדה.
סוכר ופחמימות הן לא הגורם לעליה לא בריאה ברמת הסוכר ולהתפתחות סוכרת. מה שגורם לסוכרת זה דווקא השומן שחוסם את הקולטן לאינסולין ופוגע במעבר הסוכר מהדם לתוך התאים. לכן רמת הסוכר עולה.
סוכר, אפילו סוכר לבן, משפר את תפקוד האינסולין ומשפר את הרגישות לאיסולין.
שמן, לעומת זאת, מוריד את תפקוד האינסולין וגורם לתנגודת אינסולין.
גם אלה עובדות.
תזונה קיטוגנית ותזונה עתירת חלבון הן אולי טובות לטווח קצר אך בטווח הארוך עשויות ליצור מגוון בעיות בריאות ומחלות…
באהבה, תומר (:
שלום לך תומר סהרון
בהשגחה פרטית קראתי עלון בשם הסיפור שלי על הרבי מלובוואטיש. דיאטת אורז של הרבדב לנו. אני בטוחה שזה יתרום ויוסיף לך לתועלת וחיזוק התובנות שלך גם מבחינה קלינית וגם רוחנית. לכתוב בגוגל הסיפור שלי דיאטת אורז.
יהודית היקרה והאהובה תודה תודה!
ראיתי את זה… תודה תודה (:
באהבה, תומר (:
שלום לך, תודה מרובה על כל הדברים היפים,
רציתי לשאול , מה עם ירקות חיים בתזונת האורז,
מה הסיבה להמנע מהם בשלב הראשוני,
ושוב תודה גדולה
חיים היקר והאהוב תודה תודה!
ד"ר קמפנר לא כלל ירקות בשלב הראשוני של התזונה כדי לוודא שתהיה כמות מינימלית של נתרן (מלח) ושל חלבון.
לאחר שחל שיפור במצב האדם הוא הוסיף בהדרגתיות ירקות ודגנים מלאים אחרים…
באהבה, תומר (:
האם אפשר לבשל את האורז עם פירות?
למשל פירות יבשים?
לילי היקרה והאהובה!
עקרונית אני לא רואה שום בעיה לבשל את האורז עם פירות יבשים, למעט הסתייגות אחת:
הפירות היבשים כדאי וחשוב שיהיו אורגניים ובייבוש טבעי. פירות יבשים רגילים, כלומר לא אורגניים, מלאים בחומרים לא בריאים.
באהבה, תומר (:
בוקר טוב תומר היקר,כשכתבת נגד חיטה ,הכוונה גם לקמח כוסמין מלא? לא מומלץ?
תודה מראש,בתיה
בתיה היקרה והאהובה!
בהחלט גם כוסמין. אמנם כוסמין יותר טוב מחיטה, אך גם בכוסמין יש גלוטן ועדיף בלעדיו.
דבר נוסף, עדיף לא לצרוך קמח, או לחם מסחרי מקמח. כי הקמח מרגע טחינתו מתחיל להתחמצן ולהתעפש.
את יכולה להכין בבית טורטיות או לחם מכוסמת ירוקה. יש מתכונים פשוטים וטעימים ללחם כוסמת ירוקה… (:
באהבה, תומר (:
שלום תומר
האם יש משמעות לפירות כארוחה ואורז לארוחה או אפשר לאכול בארוחה אחת גם אורז וגם פירות?
בר היקרה והאהובה!
ד"ר קמפנר אכן נתן באותה ארוחה גם אם האורז וגם את הפירות, וזה כאמור עבד טוב.
כך שאת יכולה לעשות איך שנראה ומתאים לך… (:
באהבה, תומר (:
מה הכמויות המומלצות ביום
בילי היקרה והאהובה!
בשמחה ובאהבה!
תזונת האורז של דר' קמפנר היא תזונה פשוטה מאוד.
אוכלים אורז, שמבושל ללא שום שמן וללא מלח.
רק עם תבלינים (שאין בהם שמן).
וחוץ מהאורז אפשר לאכול פירות, מיץ פירות, וסוכר.
מיץ פירות כמובן סחוט טרי.
וסוכר – סוכר לבן רגיל או סוכר חום.
כמובן שלא חייבים את הסוכר ומיץ הפירות, כי צריך לזכור שתזונת האורז
נבנתה במקור על ידי ד"ר קמפנר לאנשים שהיו במצב של מחלת כליות קשה,
ואני מניח שאת לא במצב כזה… (:
עקרונית לאחר תקופה עם התזונה המוקפדת (שבוע-שבועיים- חודש או יותר, לפי איך שיתאים לך),
אז את יכולה להוסיף גם ירקות אחרים כמו תפוחי אדמה ובטטות וירקות אחרים,
וגם דגנים מלאים וקטניות, ללא שמן וללא מלח.
מחיטה לנגזרותיה (כמו בורגול) כדי מאוד להימנע.
תזונת האורז של קמפנר עקרונית דומה לתזונה של דר' מקדוגל,
רק שהיא יותר מוקפדת, במיוחד בשלב הראשון, על מנת לוודא שכמות החלבון, כמות המלח, וכמות השומן
יהיו מינימליות, כדי ליצור את הריפוי באנשים עם מחלת כליות ולחץ דם גבוה קשה.
לאנשים שהתחילו בתזונה כאשר הם עם עודף משקל לא הוסיפו סוכר וגם לא מיצי פירות, אלא רק אורז ופירות בכמות מדודה של 4 כוסות אורז (לאחר הבישול) ו- 4 כוסות פירות.
אך אם אדם היה רזה או בתת משקל אז הוסיפו מיצי פירות וסוכר על מ נת להכניס יותר קלוריות ולעל=ת משקל.
הסוכר איפשר לקבל יותר קלוריות מבלי להעלות את כמות החלבון והשומן.
כמו שאני כותב במאמר, קמפנר בחר באורז לבן כדי לוודא שכמות במלח תהיה ממש מינימלית. אך בהחלט אפשר, ועדיף בעיני, להשתמש באורז מלא אורגני (ולהשרות ללילה במים נקיים).
בנוגע לכמויות, עקרונית את יכוה לאכול כמה שאת רוצה מהדברים המותרים.
כמובן שכדאי להפסיק לאכול מוקדם בערב – שש בערב, גג שבע בערב.
מקווה שזה עונה לשאלותיך… (:
באהבה, תומר (:
שלום תומר הנכבד והיקר ,לגבי לחם חיטה מלאה הרי זה מהצומח לחלוטין מה הבעיה בזה ?
אודה לך על תגובה אסף אביטן
אסף היקר והאהוב תודה תודה!
בנוגע ללחם מחיטה מלאה אז יש כאן שלוש בעיות:
הראשונה, שברוב הלחמים בחנויות יש כל מיני חומרים נוספים שעדיף להימנע מהם.
שנית, בחיטה יש גלוטן, וגם אם האדם אינו רגיש במיוחד לגלוטן, עדיין גלוטן הינו מזיק ועדיף לא לצרוך ממנו בכלל.
ושלישית, כל קמח, מרגע שניטחן, מתחיל להתחמצן ולהתעפש. כמו תפוח שחותכים לשניים ומשאירים על השיש והוא משחיר בגלל החמצון. לכן עדיף להימנע לגמרי מכל הלחמים המוכנים בחנויות ולהימנע משימוש מכל סוגי הקמחים הקנויים.
אפשר במקום זה להכין בבית לחם או טורטיות מכוסמת ירוקה או מכוסמת יררוקה וקינואה. פשוט משרים ללילה במים נקיים, ואז שוטפים טוב, שמים בבלנדר עם כפית סודה לשתיה (ללא אלומניום!) ותיבול, ומהעיסה מכינים לחם או טורטיות. זה טעים ובריא… (:
באהבה, תומר ❤❤❤