לרפא סוכרת ולשמור על רמת הסוכר לאורך זמן – מיתוס הסוכר והסוכרת.
חברים וחברות יקרים ויקרות! שותפים לדרך…
במאמר הזה אני אסביר:
1. סוכרת הינה מחלה קשה!
2. מה גורם לעליה ברמת הסוכר בדם?
3. סוכר מרפא סוכרת?!
4. מהי התזונה הנכונה לריפוי סוכרת?
המאמר הזה עשוי לשנות את חייכם, ועשוי להציל אתכם!
הדברים שאני עומד לכתוב כאן עשויים לזעזע אתכם ולשבור מיתוס בו אתם מאמינים.
אתם עשויים להתקשות להאמין, ואולי תחושו כעס על כך שלא סיפרו לכם על האמת הפשוטה הזו עד היום…
כל מה שאני עומד לומר לכם כאן הוכח ומבוסס מדעית ומחקרית.
בשנים האחרונות אנו עדים לעליה גדולה
במספר האנשים החולים בכל המחלות הכרוניות כגון סוכרת, מחלות לב, לחץ דם גבוה, ועוד.
היום אתייחס ספציפית לסוכרת, אך כדאי לזכור שהדברים נכונים גם בנוגע למרבית המחלות הכרוניות האחרות.
סוכרת הינה מחלה קשה.
סוכרת הינה מחלה קשה:
על פי הרפואה הקונבנציונלית החולה נאלץ לקחת "תרופות" במשך כל חייו, ולמרות זאת רוב הסיכויים שמצבו ילך ויתדרדר במהלך השנים, הראיה שלו עלולה להיפגע, וכך גם הכליות ואיברים אחרים, פצעים שאינם נרפאים ברגליים, עד כדי צורך בכריתת רגל.
וזאת בגלל שה"תרופות" אינן מרפאות מאומה, אלא רק מורידות את הסימפטום של רמת הסוכר הגבוהה.
וגם הנחיות התזונה שניתנות לחולי סוכרת על ידי משרד הבריאות, רופאים ותזונאיות קליניות הינן שגויות לחלוטין ורק מנציחות את המחלה.
זה נורא במיוחד לאור העובדה שניתן לרפא סוכרת בקלות באמצעות תזונה נכונה.
חשוב לציין שאני מדבר כאן על סוכרת סוג 2, סכרת מבוגרים, שמהווה את מרבית מקרי הסוכרת.
ולפני שאדבר על מהי התזונה הנכונה, חשוב שתדעו ותבינו ממה למעשה נגרמת העליה ברמת הסוכר וסוכרת.
מה גורם לעליה ברמת הסוכר בדם?
ובכן, העליה הפתולוגית ברמת הסוכר בדם נגרמת לא בגלל הסוכר עצמו, אלא בגלל השומן.
כאשר אנו אוכלים ארוחה עשירה בשומן, ולא משנה איזה שומן, השומן הזה מגיע למחזור הדם ונשאר שם למשך מספר שעות. והוא גם נכנס לתוך התאים ולתאי השריר.
השומן הזה מפריע לתפקוד התקין של אינסולין, הורמון שתפקידו לאפשר לסוכר לעבור מהדם אל תוך התאים.
וזאת הסיבה לעליה ברמת הסוכר בדם.
הדבר שקול לסתימה בכיור בעוד המים זורמים, ולכן הכיור יוצף והמים יזרמו החוצה. הפתרון כמובן הוא לפתוח את הסתימה בכדי לאפשר זרימה תקינה של המים.
לא הסוכר אשם אם כך, אלא השומן.
ויותר מכך, מחקרים מראים כי סוכר למעשה משפר את היכולת של הגוף להתמודד עם סוכר, והרגישות לאינסולין משתפרת!
סוכר מרפא סוכרת?!
בשנות ה 40-50 של המאה הקודמת, רופא בשם וולטר קמפנר לקח חולי סוכרת והעביר אותם לתזונה שהכילה אורז, פירות, ומיצי פירות.
מצב הסוכרת השתפר במהרה וכל החולים נרפאו!
אצל מרבית החולים חל שיפור גם בבעיות נוספות הקשורות לסוכרת, ותוך מספר חודשים הראיה שלהם השתפרה, הכליות השתקמו, לחץ הדם התאזן, ולמעשה כל המדדים הבריאותיים השתפרו והתאזנו.
רופא אחר בשם ברנזנר, פרסם ב 1978 מחקר שהראה כי חולי סוכרת שקיבלו תזונה סינטטית שמבוססת על סוכר – עד 85% מהתזונה היה סוכר – נרפאו מהסוכרת!
וכמובן שאני לא ממליץ לכם לאכול סוכר לבן, שזה סוכר מעובד ומזוקק, ופחמימות ריקות נטולות כל ערך תזונתי.
אתם בוודאי תוהים ושואלים, אם כך אכן הדבר, כיצד יתכן שהרופאים אינם נוהגים בהתאם?
התשובה לכך היא שבעולם הרפואה כיום
שולטות חברות התרופות, שמונעות לא מרצון כנה לרפא את האנשים, אלא מתוך אינטרסים כספיים אדירים של מאות מיליארדי דולרים.
בשבעים השנים האחרונות חברות הפארמה גם מעורבות ולמעשה מכתיבות את תכנית הלימודים בבתי הספר לרפואה, בארה"ב ולכן גם בארץ.
ומרבית הרופאים, וכך גם התזונאים הקליניים, פועלים בתום-לב ומתוך אמונה שהם פועלים נכון, כי זה מה שמלמדים אותם בלימודי הרפואה.
מהי התזונה הנכונה לריפוי סוכרת?
התזונה המיטיבה ביותר למניעת וריפוי סוכרת, כמו גם מרבית המחלות הכרוניות האחרות, היא תזונה מהצומח של מזון מלא, בלתי מעובד, והמבוססת על פחמימות – כלומר:
- דגנים מלאים (אורז, כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט, שיבולת שועל).
- קטניות (עדשים למיניהן, שעועית, חומוס וכו').
- תפוחי אדמה ובטטות.
- שפע של פירות וירקות.
ללא שום שמן נוזלי (גם לא שמן זית), וללא שום דבר מהחי.
ויש בארה"ב מספר רופאים, שבאמצעות תזונה כזו הם מרפאים אנשים ממחלות הכרוניות, כמו סוכרת, מחלת לב, דלקת פרקים, לחץ דם גבוה, ועוד…!
אלה חלק מהם:
Dr. John MacDougall
Dr. Caldwell Esselstyn
Dr. Dean Ornish
Dr. Neal Barnard
- לקריאת המאמר שלי על התזונה הבריאה שיוצרת ריפוי בכל הגוף לחצו כאן.
- לקריאת המאמר "דלקתיות וכאבים – איזה תזונה ותוספים יכולים לעזור ואף לרפא" לחצו כאן.
- לקריאת המאמר שלי על "תזונת האורז מצילת החיים של ד"ר קמפנר" לחצו כאן.
אז האמונה שאסור סוכר או פחמימות כשיש סוכרת ושפחמימות גורמות סוכרת הינה אמונה מוטעית והפוכה מהאמת!!
נסו – ותיווכחו!
באהבה,
תומר (:
- לרכישת הספר שלי "להתעורר! מדריך רוחני-מעשי" לחצו כאן (:
- לקריאת המאמר "להשתחרר מכאב כרוני" לחצו כאן (:
במילים פשוטות אתה כותב שהפתרון הוא טבעונות
נורית היקרה והאהובה!
כן, נכון, ברור שהפתרון נמצא בטבעונות.
אך לומר טבעונות זה לא מספיק, כי האדם יכול להיות טבעוני ולאכול מאוד לא בריא, כמו פסטה, לחם, חטיפים, וקולה…
אז זו צריכה להיות טבעונות בריאה, שמבוססת על פחמימות מלאות ולא מעובדות מהצומח, והרבה פירות וירקות חיים. ומעט אם בכלל מזונות עתירי שומן כמו טחינה, אבוקדו, אגוזים, שקדים, וזרעים. וכמובן ללא שום שמן.
באהבה, תומר (:
ומה לגבי שתיית קפה ללא תוספות קפה נטו.?
פליקס היקר והאהוב!
בשמחה ובאהבה!
שתיית קפה אינה מפריעה לרמת הסוכר או לפעולת האינסולין.
מבחינת רמת הסוכר אין בעיה לשתות קפה. אך לקפה יש בעיות אחרות, ואני לא ממליץ לשתות יותר מקפה אחד ביום, בשעות הבוקר.
באהבה, תומר (:
שלום תומר,
תודה רבה על מאמרים מרתקים ומגוונים.
אשמח להבין מדוע לדעתך אסור לצרוך שמן זית, אבוקדו, טחינה ואגוזים, שהרי כל הזמן אומרים עליהם כמה הם בריאים ונחשבים "סופר פוד". יותר מכך, המלצות תזונתיות תמיד מדגישות שחשוב לצרוך שומן בריא בכל ארוחה!?
אשמח לתשובך. תודה.
הילה היקרה והאהובה!
בשמחה ובאהבה!
אני מעתיק לך כמה תשובות שכתבתי בעבר באותו עניין,
וגם אח"כ אכניס מספר קישורים בנושא.
מקווה שזה יענה לך על העניין… (:
1. שמן אינו מזון טבעי ואינו קיים בטבע.
אין עץ של בקבוקי שמן…
שמן הינו מוצר מעובד, ובשונה מכל מזון טבעי אמיתי, הוא נטול סיבים ומכיל 100% שמן.
שמן, כל שמן וגם שמן זית, גורם למכלול של בעיות בגוף.
ראשית, הוא מקשה ומכביד על העיכול.
שנית, הוא מכביד ומאט את זרימת הדם.
לאחר ארוחה שומנית הדם צמיד יותר וזורם יותר לאט ובכבדות.
ויש ירידה בהולכת החמצן.
שלישית, השומן בדם חוסם את הקולטנים של האינסולין,
ולכן מונע מהסוכר להיכנס לתוך התאים מהדם,
ולכן רמת הסוכר בדם עשויה לעלות.
סוכר גבוה בדם נגרם בגלל השמן,
לא בגלל הסוכר או הפחמימה…
בנוסף, בשמן, גם בשמן זית, אין כמעט שום רכיבים תזונתיים טובים לבריאות.
לעומת זאת, בהשוואה, בכל פרי או ירק יש אלפי חומרים: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, פיטונוטריאנטים, אנזימים, ועוד…
יש מספיק שמן במזון עצמו, גם בפירות וירקות.
אנחנו לא זקוקים לשמן, גם לא לשמן זית… (:
2. זה עוד הקטע מתשובה בעניין:
הסוכר עצמו אינו הבעיה והוא לא מה שגורם לעליה ברמת הסוכר אצל אנשים עם סוכרת או סוכר גבוה בדם.
מה שגורם לעליה ברמת הסוכר בדם זה השומן.
השומן עושה כמה בעיות, וזו רק אחת מהן.
השומן משבש את פעולת האינסולין בכך שהוא חוסם את הקולטן לאינסולין,
וככה הוא למעשה מונע את המעבר של הסוכר מהדם אל תוך התאים,
ולכן רמת הסוכר עולה. לא אצל כל אחד, אך אם נטיה לסוכרת, אז זה מה שקורה…
אלה דברים שידועים למדע כבר עשרות שנים.
סוכר משפר את פעולת האינסולין, כלומר משפר את הרגישות לאינסולין.
ושמן עושה את ההיפך, כלומר פוגע בפעולת האינסולין וגורם לתנגודת אינסולין,
שהיא חלק מהמצב של סוכרת סוג 2.
שומן ושמן הם הבעיה.
וכאשר מוציאים אותם מהתפריט –
כל שמן שהוא, בין אם זה שמן זית שנחשב "בריא",
ובין אם זה כל מה שבא מהחי, ובין אם זה אגוזים וכו',
ובין אם זה אבוקדו או טחינה –
אז לא משנה כמה פחמימות וסוכר האדם יאכל,
רמת הסוכר שלו לא תעלה מעבר לעליה הטבעית לאחר אכילה ולזמן נתון, ומחלת הסוכרת תיעלם.
וזה קורה תוך ימים ספורים בדרך כלל.
ראיתי את זה קורה בכל הגילאים, מעשרים ועד תשעים.
זאת אחת הסיבות מדוע רופאים אינם מרפאים סוכרת,
אלא נותנים כדורים וזריקות לכל החיים –
כי הוראות התזונה שהם נותנים הינן הפוכות ממה שנדרש.
פחמימות וסוכר הם המזון שהגוף זקוק לו.
זה הדלק של כל התאים בגוף, כולל השרירים והמוח.
ואנחנו זקוקים למעט שמן, ויש מספיק שמן במזון עצמו.
גם אם האדם אוכל רק פירות וירקות יש שם מספיק שמן.
וגם מספיק חלבון.
יש הרבה ספורטאים, מהטובים בתחומם ובכל תחומי הספורט,
שניזונים בעיקר מפירות וירקות.
3. וזה עוד חלק מהתשובה:
נכון, יש הרבה בלבול וטעיות בעניין של שמן ושומן, ואגוזים וזרעים…
גם בקרב אנשי הבריאות הטבעית…
אני אנסה לעשות לך סדר בעניין…
1. כל השמנים הנוזליים הם לא טובים לנו. גם שמן זית. אין בטבע שמן ואין עץ של בקבוקי שמן…
2. בשמן, כולל שמן זית, אין כמעט כלום חוץ משמן. מאה אחוז שמן. אין בו שום ערכים תזונתיים חוץ משמן ואולי קצת ויטמין E.
3. שמן ושומן גורמים לכמה בעיות בגוף.
שמן עשוי לגרום לעליה ברמת הסוכר אצל אנשים עם נטיה לעליה ברמת הסוכר.
שמן גורם לדם להיות צמיג יותר ומקשה על הולכת החמצן.
שמן פוגע בתאי האפיתל שבדפנות כלי הדם.
4. אנחנו זקוקים למעט מאוד שמן, ויש מספיק שמן בפירות וירקות חיים.
5. בפירות וירקות יש מספיק שמן אומגה 3.
6. באגוזים וזרעים אין שום דבר שאנחנו לא יכולים לקבל מפירות וירקות חיים.
לראיה, יש המון אנשים, גם ספורטאים בכל תחומי הספורט שניזונים רק מפירות וירקות חיים.
7. אם האדם הינו בריא, אז אפשר לאכול קצת מזון עתיר שומן וזה בסדר.
כמו אבוקדו, טחינה, אגוזים וזרעים למיניהם. לא צריך אותם, אך אם בריאים (שזה די נדיר) אז אפשר.
אך אם יש מצב חולי או מחלה שרוצים לרפא משהו, אז עדיף בלי מזון עתיר שומן.
כמה סרטונים רלוונטים:
זה סרטון שמסביר את עניין השמן והקולטן לאינסולין ורמת הסוכר,
של אחד הרופאים בארה"ב, ד"ר ניל ברנרד,
שמרפא אנשים כמעט מכל סוגי המחלות באמצעות התזונה הזאת.
https://www.youtube.com/watch?v=tH4TeXnhto8&list=PLeSrWsrrvDJeO-oje-LSMIvVJVfr5gsFk&index=14&ab_channel=%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA%D7%91%D7%9B%D7%99%D7%A3
ועוד סרטון או שניים:
https://www.youtube.com/watch?v=isj_-aINcs0&list=PLeSrWsrrvDJeO-oje-LSMIvVJVfr5gsFk&index=2&ab_channel=MasteringDiabetes
זה דר' אסלטסין, מנתח לב, שהיה הראשון שהראה שניתן לרפא מחלת לב וטרשת עורקים
באמצעות תזונה מלאה מהצומח ללא שום שמן ומזונות עתירי שומן:
https://www.youtube.com/watch?v=regx1R1yz0A&list=PLeSrWsrrvDJeO-oje-LSMIvVJVfr5gsFk&index=47&ab_channel=TheRealTruthAboutHealth
וזה דר' מקדוגל שגם הוא מרפא כבר 40 שנים אנשים מכל סוגי המחלות באמצעות התזונה הזאת.
כאן הוא מדבר על סוכר שמשפר את הרגישות לאינסולין:
https://www.youtube.com/watch?v=1cl2IX94GCI&list=PLeSrWsrrvDJeO-oje-LSMIvVJVfr5gsFk&index=54&ab_channel=VegSource
מקווה שזה מספיק לשכנע אותך בעניין… (:
יומקסים וחיבוקים חמים,
תומר (:
אני עם סוכרת ולצערי לבעלי קטעו את 2 רגליו.
בכל מחיר אני רוצה לשמור על עצמי ( הוא כבר לא יכול)
לוקחת גלוקומין פעם או פעמיים ביום..
מה אתה מציע לרפא את זה?
דינה היקרה והאהובה!
נורא שבעלך הגיע למצב כזה של כריתת שתי הרגליים!
וזה במחלה שניתן לרפא יחסית בקלות על ידי שינוי בתזונה ובאורח החיים!!
אז מה את צריכה לעשות בכדי לרפא את הסוכרת ולהיות עם רמת סוכר בטווח הבריא?
כמו שאני מסביר במאמר.
הסוכר עצמו אינו הבעיה והוא לא מה שגורם לעליה ברמת הסוכר אצל אנשים עם סוכרת או סוכר גבוה בדם.
מה שגורם לעליה ברמת הסוכר בדם זה השומן.
השומן עושה כמה בעיות, וזו רק אחת מהן.
השומן משבש את פעולת האינסולין בכך שהוא חוסם את הקולטן לאינסולין,
וככה הוא למעשה מונע את המעבר של הסוכר מהדם אל תוך התאים,
ולכן רמת הסוכר עולה.
אלה דברים שידועים למדע כבר עשרות שנים.
סוכר משפר את פעולת האינסולין, כלומר משפר את הרגישות לאינסולין.
ושמן עושה את ההיפך, כלומר פוגע בפעולת האינסולין וגורם לתנגודת אינסולין, שהיא חלק מהמצב של סוכרת סוג 2.
שומן ושמן הם הבעיה.
וכאשר מוציאים אותם מהתפריט –
כל שמן שהוא, בין אם זה שמן זית שנחשב "בריא",
ובין אם זה כל מה שבא מהחי, ובין אם זה אגוזים וכו',
ובין אם זה אבוקדו או טחינה –
אז לא משנה כמה פחמימות וסוכר האדם יאכל,
רמת הסוכר שלו לא תעלה מעבר לתגובה בריאה ונורמלית לאחר ארוחה, ומחלת הסוכרת תיעלם.
וזה קורה תוך ימים ספורים בדרך כלל.
ראיתי את זה קורה בכל הגילאים, מעשרים ועד תשעים.
זאת אחת הסיבות מדוע רופאים אינם מרפאים סוכרת,
אלא נותנים כדורים וזריקות לכל החיים –
כי הוראות התזונה שהם נותנים הינם הפוכות לנדרש.
פחמימות וסוכר הם המזון שהגוף זקוק.
זה הדלק של כל התאים בגוף, כולל השרירים והמוח.
ואנחנו זקוקים למעט שמן, ויש מספיק שמן במזון עצמו.
גם אם האדם אוכל רק פירות וירקות יש שם מספיק שמן.
וגם מספיק חלבון.
יש הרבה ספורטאים, מהטובים בתחומם ובכל תחומי הספורט,
שניזונים רק מפירות וירקות חיים.
בנוסף, בנוגע לרמת הכולסטרול בדם.
תזונה המבוססת על מזון מלא מהצומח, של פחמימות מלאות ולא מעובדות מהצומח,
עם הרבה פירות וירקות חיים – היא התזונה הטובה ביותר,
ויוצרת ריפוי ממרבית המחלות הכרוניות, ויוצרת בריאות,
וזה כולל את רמת הכולסטרול.
כולסטרול גבוה נגרם כתוצאה מאכילת מזון מהחי וגם מאכילת כמויות גדולות של שומן (לא משנה איזה).
יש כמה וכמה רופאים בארה"ב, אחד מהם מנתח לב,
שריפאו ומרפאים מאות אלפי אנשים מכל סוגי המחלות באמצעות התזונה הזאת.
כך שאם לך יש סוכר גבוה, או אם למישהו ממכריך יש,
אני ממליץ מאוד שתוציאי את כל השומנים ואת כל המזון מהחי (שמגיע מחיות, כולל גבינות, ביצים, ודגים),
ולאכול רק פחמימות מלאות מהצומח –
ותראה שהסוכר חוזר לרמתו הנורמלית והתקינה.
אם תרצי אני יכול לשלוח לך המון חומרים בעניין.
את יכולה לפנות אליי גם בפרטי.
שיהיה יום נפלא ומלא בשמחה והודיה,
וחיבוק אוהב גדול,
תומר (:
היי תומר היקר
תודה על המאמרים הניפלאים שלך.
מה דעתך על התזונה הים תיכונית? שהוכחה מחקרית כמונעת סוכרת ובעיות לבביות. יש בה שפע של שמן זית, דג סלומון ומעט עוף. דגנים מלאים, פירות ירקות אגוזים זרעים והקפדה על אוכל לא מתועש.
שאלה שנייה: האם התזונה הטיבעית גורסת שיש משמעות לשילובי מזון כגון פירות על קיבה ריקה, פחמימות וחלבונים לא יבואו ביחד.
מה הם שילובי המזון הנכונים???
מצפה לתשובתך המלומדה
בהמון הערכה ואהבה
מלכה
מלכה היקרה והאהובה תודה תודה!
תזונה זה עניין יחסי. כלומר, יכולה להיות למישהו תזונה מאוד גרועה – למשל הרבה מזון מעובד, חטיפים, פסטה, המבורגרים, קולה, וכו' – ורוב הסיכויים שהוא יחלה במחלה כרונית כלשהי ויפתח כל מיני בעיות גופניות ובריאותיות בשלב יחסית מוקדם בחייו. ויכול להיות מישהו שיאכל את התזונה הטובה ביותר שאפשר – הרבה פירות וירקות חיים, פחמימות מלאות מהצומח, שום מזון מעובד, שום דבר מהחי, מחיות, ושום שמן נוזלי – ורוב הסיכויים שהוא יהיה בריא וירגיש טוב גם בגיל מתקדם בחייו.
ויש כל מיני וריאציות באמצע. כזאת היא התזונה "הים תיכונית". תזונה כזאת אינה כלל התזונה הטובה ביותר, בגלל שהיא עם הרבה שמן ומזון מחיות. אך היא עדיין עדיפה על האפשרות הראשונה של מזון מעובד ממש גרוע. ולכן מישהו שיעבור מתזונה ממש גרועה לתזונה "ים תיכונית" ירגיש אולי שיפור מסוים, אך זה לא אומר שזו תזונה כל כך טובה…
מקווה שעניתי לשאלתך באופן מובן.
בנוגע לתזונה מיטבית טבעית, אז בהחלט כדאי לאכול פירות כארוחה הראשונה של היום (עדיף לא לאכול כלום בבוקר, אלא להמשיך את הצום של הלילה). פירות קלים לעיכול ונותנים אנרגיה זמינה והם אולי המזון הבריא ביותר שיש. כאשר אוכלים כפי שאני ממליץ אז אין חשיבות רבה לצירופי המזון, מכיוון שגם במזון שנחשב כפחמימה (כמו תפוח אדמה, בטטה, אורז מלא, כוסמת ירוקה) וגם במזון שנחשב לחלבון (כמו טופו, עדשים, שעועית) יש למעשה גם פחמימה וגם חלבון וזה רק עניין של הגדשים בכל מזון מסויים… גם בפירות וירקות יש חלבון ופחמימה (סוכר) וגם קצת שמן. ךמעשה, אפשר לאכול רק פירות וירקות ולקבל מספיק חלבון ושומן ולהיות בריא וחזק.
כן חשוב לאכול פירות בניפרד, ולא לאכול פירות לאחר ארוחה מבושלת.
מקווה שזה עונה לשאלותייך… (:
❤❤❤