זה עשוי לשנות את חייכם! מיתוס הסוכר והסכרת

זה עשוי לשנות את חייכם! מיתוס הסוכר והסכרת

חברים וחברות יקרים ויקרות!   שותפים לדרך…

מה שלומכם שלומכן?

הפוסט הזה עשוי לשנות את חייכם,
ועשוי להציל אתכם!

הדברים שאני עומד לכתוב כאן
עשויים לזעזע אתכם ולשבור מיתוס
בו אתם מאמינים.
אתם עשויים להתקשות להאמין,
ואולי תחושו כעס על כך שלא סיפרו לכם
את האמת הפשוטה הזו עד היום…

כל מה שאני עומד לומר לכם כאן הוכח ומבוסס מדעית ומחקרית.

בשנים האחרונות אנו עדים לעליה גדולה
במספר האנשים החולים בכל המחלות הכרוניות
כגון סכרת, מחלות לב, לחץ דם גבוה, ועוד.
היום אתייחס ספציפית לסכרת,
אך כדאי לזכור שהדברים נכונים
גם בנוגע למרבית המחלות האחרות.

סכרת הינה מחלה קשה.

סכרת הינה מחלה קשה:
החולה נאלץ לקחת תרופות במשך כל חייו,
ולמרות זאת רוב הסיכויים שמצבו
ילך ויתדרדר במהלך השנים,
הראיה שלו עלולה להיפגע,
וכך גם הכליות ואיברים אחרים,
פצעים שאינם נרפאים ברגליים,
עד כדי צורך בכריתת רגל.

וזאת בגלל שה"תרופות" אינן מרפאות מאומה,
אלא רק מורידות את הסימפטום של רמת הסוכר הגבוהה.

וגם הנחיות התזונה שניתנות לחולי סכרת
על ידי משרד הבריאות, רופאים ותזונאיות קליניות
הינן שגויות לחלוטין ורק מנציחות את המחלה.

זה נורא במיוחד לאור העובדה שניתן לרפא סכרת בקלות באמצעות תזונה נכונה.

חשוב לציין שאני מדבר כאן על
סכרת סוג 2, סכרת מבוגרים,
שמהווה את מרבית מקרי הסכרת.

ולפני שאדבר על מהי התזונה הנכונה,
חשוב שתדעו ותבינו ממה למעשה נגרמת העליה בסוכר והסכרת.

מה גורם לעליה ברמת הסוכר בדם?

ובכן, העליה ברמת הסוכר בדם
נגרמת לא בגלל הסוכר עצמו,
אלא בגלל השומן.
כאשר אנו אוכלים ארוחה עשירה בשומן,
ולא משנה איזה שומן,
השומן הזה מגיע למחזור הדם
ונשאר שם למשך מספר שעות.

והוא גם נכנס לתוך התאים ולתאי השריר.
השומן הזה מפריע לתפקוד התקין של האינסולין,
שתפקידו לאפשר לסוכר לעבור מהדם אל תוך התאים.
וזאת הסיבה לעליה ברמת הסוכר בדם.

הדבר שקול לסתימה בכיור בעוד המים זורמים,
ולכן הכיור יוצף והמים יזרמו החוצה.
הפתרון כמובן הוא לפתוח את הסתימה
בכדי לאפשר זרימה תקינה של המים.

לא הסוכר אשם אם כך, אלא השומן.
ויותר מכך,
מחקרים מראים כי סוכר למעשה משפר
את היכולת של הגוף להתמודד עם סוכר,
והרגישות לאינסולין משתפרת!

סוכר מרפא סכרת?!

בשנות ה 40-50 של המאה הקודמת,
רופא בשם וולטר קמפנר לקח חולי סכרת
והעביר אותם לתזונה שהכילה
אורז, סוכר, פירות, ומיצי פירות.

מצב הסכרת השתפר במהרה
וכל החולים נרפאו.
אצל מרבית החולים חל שיפור
גם בבעיות נוספות הקשורות לסכרת,
ותוך מספר חודשים
הראיה שלהם השתפרה, 
וגם הכליות השתקמו,
לחץ הדם התאזן,
ולמעשה כל המדדים הבריאותיים השתפרו והתאזנו.

רופא אחר בשם ברנזנר,
פרסם ב 1978 מחקר שהראה כי
חולי סכרת שקיבלו תזונה סינטטית שמבוססת על סוכר
עד 85% מהתזונה היה סוכר
נרפאו מהסכרת!

וכמובן שאני לא ממליץ לכם
לאכול סוכר לבן,
שזה סוכר מעובד ומזוקק,
ופחמימות ריקות נטולות כל ערך תזונתי.

אתם בוודאי תוהים ושואלים,
אם כך אכן הדבר,
כיצד יתכן שהרופאים אינם נוהגים בהתאם?

התשובה לכך היא שבעולם הרפואה כיום
שולטות חברות התרופות,
שמונעות לא מרצון כנה לרפא את האנשים,
אלא מתוך אינטרסים כספיים אדירים של
מאות מיליארדי דולרים.

בשישים השנים האחרונות
חברות התרופות גם מעורבות ולמעשה מכתיבות
את תכנית הלימודים בבתי הספר לרפואה,
בארה"ב ולכן גם בארץ.

ומרבית הרופאים,
וכך גם התזונאים הקליניים,
פועלים בתום-לב ומתוך אמונה שהם עושים את הדבר הנכון,
כי זה מה שמלמדים אותם בלימודי הרפואה.

מהי התזונה הנכונה לריפוי סכרת?

התזונה המיטיבה ביותר למניעת וריפוי סכרת,
כמו גם מרבית המחלות הכרוניות האחרות,
היא תזונה מהצומח של מזון מלא, בלתי מעובד,
והמבוססת על פחמימות –
כלומר דגנים מלאים (אורז, כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט, שיבולת שועל),
קטניות (עדשים למיניהן, שעועית, חומוס וכו'),
תפוחי אדמה ובטטות,
ירקות ופירות.

ללא שום שמן נוזלי (גם לא שמן זית),
וללא שום דבר מהחי.

ויש בארה"ב מספר רופאים,
שבאצמעות תזונה כזו
הם מרפאים אנשים ממחלות הכרוניות,
כמו סכרת, מחלת לב, דלקת פרקים, לחץ דם גבוה, ועוד…!

אלה חלק מהם:
Dr. John MacDougall
Dr. Caldwell Esselstyn
Dr. Dean Ornish
Dr. Neal Barnard

אז המיתוס שאסור פחמימות כשיש סכרת
ושפחמימות גורמות סכרת
הוא לא יותר מאשר מיתוס.
זו אינה האמת.

נסו – ותיווכחו!

באהבה,
תומר (:

לרכישת הספר שלי
"להתעורר! מדריך רוחני-מעשי"
לחצו כאן (:

לקריאת המאמר "להשתחרר מכאב כרוני"
לחצו כאן (:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *