זה עשוי לשנות את חייכם! מיתוס הסוכר והסכרת

חברים וחברות יקרים ויקרות!   שותפים לדרך…

מה שלומכם שלומכן?

הפוסט הזה עשוי לשנות את חייכם, ועשוי להציל אתכם!

הדברים שאני עומד לכתוב היום עשויים לזעזע אתכם ולשבור מיתוס בו אתם מאמינים. אתם עשויים להתקשות להאמין, ואולי תחושו כעס על כך שלא סיפרו לכם את האמת הפשוטה הזו עד היום…

כל מה שאני עומד לומר לכם כאן הוכח ומבוסס מדעית ומחקרית.

בשנים האחרונות אנו עדים לעליה גדולה במספר האנשים החולים בכל המחלות הכרוניות כגון סכרת, מחלות לב, לחץ דם גבוה, ועוד. היום אתייחס ספציפית לסכרת, אך כדאי לזכור שהדברים נכונים גם בנוגע למרבית המחלות האחרות.

סכרת הינה מחלה קשה: החולה נאלץ לקחת את התרופות במשך כל חייו, ולמרות זאת רוב הסיכויים שמצבו ילך ויתדרדר במהלך השנים, הראיה שלו עלולה להיפגע, וכך גם הכליות ואיברים אחרים, פצעים שאינם נרפאים ברגליים, עד כדי צורך בכריתת רגל.

וזאת בגלל שה"תרופות" אינן מרפאות מאומה, אלא רק מורידות את הסימפטום של רמת הסוכר הגבוהה.

וגם הנחיות התזונה שניתנות לחולי סכרת על ידי משרד הבריאות, רופאים ותזונאיות קליניות הינן שגויות לחלוטין ורק מנציחות את המחלה.

זה נורא במיוחד לאור העובדה שניתן לרפא סכרת בקלות באמצעות תזונה נכונה. חשוב לציין שאני מדבר כאן על סכרת סוג 2, סכרת מבוגרים, שמהווה את מרבית מקרי הסכרת. ולפני שאדבר על מהי התזונה הנכונה, חשוב שתדעו ותבינו ממה למעשה נגרמת העליה בסוכר והסכרת.

ובכן, העליה בסוכר נגרמת לא בגלל הסוכר עצמו, אלא בגלל השומן. כאשר אנו אוכלים ארוחה עשירה בשומן, ולא משנה איזה שומן, השומן הזה מגיע למחזור הדם ונשאר שם למשך מספר שעות. והוא גם נכנס לתוך התאים ולתאי השריר. השומן הזה מפריע לתפקוד התקין של האינסולין, שתפקידו לאפשר לסוכר לעבור מהדם אל תוך התאים. וזאת הסיבה לעליה ברמת הסוכר בדם.

הדבר שקול לסתימה בכיור בעוד המים זורמים, ולכן הכיור יוצף והמים יזרמו החוצה. הפתרון כמובן הוא להוציא את הסתימה בכדי לאפשר זרימה תקינה של המים.

לא הסוכר אשם אם כך, אלא השומן. ויותר מכך, מחקרים מראים כי סוכר למעשה משפר את היכולת של הגוף להתמודד עם סוכר, והרגישות לאינסולין משתפרת!

בשנות ה 40-50 של המאה הקודמת, רופא בשם וולטר קמפנר לקח חולי סכרת והעביר אותם לתזונה שהכילה אורז, סוכר, פירות, ומיצי פירות. מצב הסכרת השתפר במהרה וכל החולים נרפאו. אצל מרבית החולים חלה נסיגה גם בבעיות הקשורות לסכרת, ותוך מספר חודשים העיניים שלהם הבריאו וגם הכליות השתקמו, לחץ הדם התאזן, ולמעשה כל המדדים הבריאותיים השתפרו והתאזנו.

רופא אחר בשם ברנזנר, פרסם ב 1978 מחקר שהראה כי חולי סכרת שקיבלו תזונה סינטטית שמבוססת על סוכר – עד 85% מהתזונה היה סוכר – נרפאו מהסכרת!

אתם בוודאי תוהים ושואלים אם כך אכן הדבר, כיצד יתכן שהרופאים אינם נוהגים בהתאם?

התשובה לכך היא שבעולם הרפואה כיום שולטות חברות התרופות, שמונעות לא מרצון כנה לרפא את האנשים, אלא מתוך אינטרסים כספיים אדירים של מאות מיליארדי דולרים. בשישים השנים האחרונות חברות התרופות גם מעורבות ולמעשה מכתיבות את תכנית הלימודים בבתי הספר לרפואה, בארה"ב ולכן גם בארץ. ומרבית הרופאים, וכך גם התזונאים הקליניים, פועלים בתום-לב ומתוך אמונה שהם עושים את .הדבר הנכון, כי זה מה שמלמדים אותם בלימודי הרפואה.

התזונה המיטיבה ביותר למניעת וריפוי סכרת (כמו גם מרבית המחלות הכרוניות האחרות) היא תזונה מבוססת-צומח של מזון מלא, המבוססת על פחמימות – כלומר דגנים (אורז, כוסמת, קינואה, דוחן, אמרנט, שיבולת שועל), קטניות (עדשים למיניהן, שעועית, חומוס וכו'), תפוחי אדמה ובטטות, ירקות ופירות. ללא שום שמן נוזלי (גם לא שמן זית), וללא שום דבר מהחי.

אז המיתוס שאסור פחמימות כשיש סכרת ושפחמימות גורמות סכרת הוא לא יותר מאשר מיתוס. זו אינה האמת.

נסו – ותיווכחו!

זה רק מיתוס אחד מרבים.

בפוסטים הבאים אתייחס ואפריך עוד כמה מיתוסים ואמונות שגויות.

באהבה,

תומר (:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *