הכוח המרפא של
מיצי ירקות ופירות!
חברים וחברות יקרים ויקרות! שותפים לדרך…
מה שלומכם ושלומכן היום?
במאמר היום אני אביא ואסביר:
1. דייב ושרה – שני סיפורי ריפוי אמיתיים!
2. שלוש סיבות טובות לשתות מיצים סחוטים.
3. איך אתם יכולים ליישם את זה בחיים שלכם?
4. עוד מספר נקודות חשובות בנוגע למיצים.
אני רוצה היום לספר לכם על הכוח המרפא המדהים של מיצים.
מיצי פירות וירקות סחוטים.
ואני רוצה להתחיל עם סיפור, סיפור אמיתי:
דייב קונררדי היה נהג משאית בארה"ב.
כל יום שעות על גבי שעות של נהיגה עם המשאית הענקית שלו.
הוא אכל תזונה אמריקאית רגילה, המבורגרים, בשרים, פיצות, וכו'…
דייב לא היה בריא.
הוא היה במשקל יתר גדול, כליות פגועות ולקראת דיאליזה, והיה לוקח 19 כדורים כל יום.
בשנת 2011 גילו אצלו סרטן במעיים.
הרופאים רצו לעשות לו ניתוח ולחתוך את חלק המעיים עם הגידול, ואז לתת לו כימותרפיה.
אך דייב לא רצה את זה.
ממכר שלו הוא שמע על הכוח המרפא של תזונה ומיצים, והחל לעשות ולשתות מיצי ירקות.
במשך ששה חודשים הוא רק שתה מיצי ירקות.
כל יום 4 ליטר של מיצי ירקות אורגניים.
ואת זה הוא עשה תוך כדי שהוא ממשיך בשגרת החיים ובעבודה שלו כנהג משאית.
לאחר ששה חודשים הסרטן שלו חלף כלא היה.
ולאחר 11 חודשים הכליות שלו הבריאו וחזרו לתפקוד תקין.
ומרבית המשקל העודף שלו נעלם ללא זכר…
והוא הפסיק 18 מתוך 19 כדורים שהיה לוקח.
דייב הבין שהאוכל שנהג לאכול הוא שגרם לו את כל המחלות וההשמנה, ולכן, לאחר חצי השנה בה הוא רק שתה מיצים הוא עבר לתזונה טבעונית המבוססת על מזון לא מבושל מהצומח.
דייב ריפא את הסרטן שלו, את הכליות שלו, ואת עצמו באמצעות מיצים ותזונה טבעית מהצומח.
אפשר לראות ראיון עם דייב בו הוא מספר את סיפור הריפוי שלו כאן (:
גם שרה אריקה ריפאה את עצמה באמצעות מיצים.
היא היתה בת 23, עם מערכת עיכול הרוסה, הייתה על כסא גלגלים ומוזנת דרך צינורית, לקחה כל יום המון כדורים, ולמעשה לא מסוגלת לעשות כמעט כלום.
לרופאים כבר לא היה מה לעשות איתה.
היא היתה קרובה למוות.
ואז היא החלה לעשות ולשתות מיצים.
היא החלה לשתות רק מיצים.
בניגוד לדייב, ששתה מיצי ירקות, שרה שתתה בעיקר מיצי פירות, הדרים, אננס, ואחרים.
היא המשיכה לשתות רק מיצים במשך שנה שלמה.
במהלך השנה מצבה הלך והשתפר.
היא הוציאה את צינורית ההזנה,
קמה מכסא הגלגלים וחזרה ללכת,
הפסיקה את כל הכדורים שהיתה לוקחת,
ובסיום שנת המיצים השתתפה באירוע ריצה ורצה 5 ק"מ!
אפשר לראות ראיון עם שרה בו היא מספרת את סיפור הריפוי המופלא והמרגש שלה כאן (:
אלה שני סיפורים מתוך הרבה, של אנשים שריפאו את עצמם באמצעות מיצים, מיצי ירקות ומיצי פירות.
למה זה?
איך זה עובד?
מדוע יש למיצים סחוטים כוח ריפוי כזה גדול??
יש מספר סיבות לכוח הריפוי של המיצים:
1. העשרה של ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, אנזימים, ופיטו-נוטריאנטים.
ירקות ופירות חיים (כלומר, לא מבושלים) הינם עשירים מאוד בהרבה הרבה חומרים טובים, כגון ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, אנזימים, ופיטו-נוטריאנטים.
פיטו-נוטריאנטים אלו אלפי חומרים שיש רק בצמחים, בירקות ופירות, ואשר מסייעים לגוף שלנו לשמור על הבריאות ולהיאבק בזיהומים, חיידקים, וירוסים, ורעלים. הם חשובים מאוד לבריאות שלנו. ויש אותם רק בעולם הצומח.
כאשר אנחנו סוחטים מיץ טרי מירקות או פירות, אז כל החומרים הטובים האלה מתרכזים במיץ הסחוט. וכך אנחנו מקבלים מנה גדולה של כל הדברים הטובים האלה.
באכילה אנחנו יכולים להכניס יחסית מעט ירקות. אך כאשר אנחנו סוחטים מיצים אנחנו יכולים להכניס ולתת לגוף כמות אדירה של כל החומרים הטובים האלה.
לדוגמא, גזר. כמה גזרים אפשר כבר לאכול…? לא הרבה.
אך כאשר אנחנו עושים מיץ, אז אפשר לשתות מיץ מקילו-שניים של גזר, ואף יותר.
אתם עשויים לחשוב שלשתות כל כך הרבה מיץ גזר זה לא בריא, אך זאת רק אמונה שגויה – מיץ גזר הוא אחד הדברים הכי בריאים שיש. יש הרבה שריפאו את עצמם, גם מסרטן, באמצעות מיץ גזר, הרבה מיץ גזר…
אתם גם אולי חושבים שמיצי פירות זה לא בריא כי יש בהם יותר מידי סוכר.
אך גם זו רק אמונה שגויה.
הסוכר שבפירות ובמיץ פירות, בשונה מסוכר לבן מעובד, הוא מה שהתאים שלנו זקוקים על מנת להתקיים. כל התאים בגוף ובמוח שלנו זקוקים לסוכר. זה הדלק שלהם.
וכאמור, במיצים יש המון המון דברים טובים שמסייעים בריפוי.
ועובדה ששרה אריקה ריפאה את עצמה עם מיצי פירות.
והיא לא היחידה כמובן. יש עוד הרבה.
אז כאשר אנחנו שותים כמות גדולה של מיצים סחוטים אנחנו מעשירים את הגוף שלנו בכמות גדולה של כל הדברים הטובים האלה: ויטמינים, מינרלים, נוגדי חמצון, אנזימים, ואלפי סוגים של פיטו-נוטריאנטים.
2. ספיגה קלה וללא צורך בעיכול.
כאשר אנחנו אוכלים מזון מוצק, בין אם זה ירקות או כל מזון אחר – אז מערכת העיכול צריכה לעכל אותו, לפרק אותו לגורמים הכי קטנים, על מנת שהוא יוכל להיספג פנימה מהמעיים לזרם הדם, ומשם לכבד ולשאר הגוף והתאים.
העיכול של המזון דורש הרבה מאוד אנרגיה.
מעריכים שאחרי ארוחה 50-70% מהאנרגיה שלנו הולכת לעיכול.
כמובן שמזון מסויים הינו יותר קשה לעיכול ויידרשו יותר אנרגיה וזמן לעכל אותו, ומזון אחר הינו קל יותר ועיכול ולכן ויידרשו הרבה פחות אנרגיה וזמן לעכל אותו.
פירות הם הכי קלים לעיכול, ונדרשת מעט מאוד אנרגיה לצורך עיכולם וגם מעט זמן.
מיצים סחוטים לא דורשים כמעט שום עיכול. הם נספגים ישר, כמות שהם.
כלומר, מינימום של השקעת אנרגיה, יחד עם כמות אדירה של פיטו-נוטריאנטים ודברים טובים אחרים.
מינימום השקעה, מקסימות רווח.
ואת האנרגיה שנחסכת תודות למיצים הגוף יכול עכשיו להפנות לצורך הריפוי.
זאת הסיבה השניה לכוח המרפא של המיצים.
3. ניקוי הרעלים מהגוף.
כאשר אנחנו שותים כמות גדולה של מיצי ירקות ופירות, אז הגוף מתחיל לנקות רעלים.
ניקוי הרעלים הזה מתאפשר תודות לכמות העצומה של נוגדי חמצון, פיטו-נוטריאנטים, וויטמינים שהגוף מקבל.
והניקוי הזה מתרחש בכל רחבי הגוף. ככל שנמשיך עם המיצים יותר זמן, כך הניקוי יילך ויעמיק ויגיע לרבדים יותר ויותר עמוקים.
המיצים הסחוטים גם מנקים את מערכת העיכול ותורמים לריפוי ושיקום שלה.
מערכת עיכול בריאה ומתפקדת טוב זה תנאי הכרחי לצורך הבראה ושמירה על הבריאות.
אז אלה שלושת הסיבות אשר תודות להם יש למיצים סחוטים כוח ריפוי כה גדול.
ומיצים סחוטים של ירקות ופירות יכולים לרפא כמעט הכל.
אז איך אתם יכולים ליישם את זה בחיים שלכם?
יש שתי דרכים.
האחת, להכניס מיצים סחוטים לחיים שלכם, ליומיום שלכם.
כלומר, להתחיל לשתות כל יום מיץ מירקות ירוקים ואחרים.
כמה שיותר, יותר טוב.
מיץ לדוגמא:
סלרי, גזר, סלק, פטרוזיליה, ג'ינג'ר, פלפל אדום, שומר, עלי תרד/מנגולד, חסה, כרוב סגול, תפוח.
אפשר לעשות כוס-שתיים.
ואפשר להכין ליטר או יותר.
שוב, כמה שיותר, יותר טוב.
כדאי לשתות את המיצים בבוקר, על בטן ריקה.
ככה הספיגה הינה מהירה וכמעט מיידית.
כמובן, שבמקביל לשתיית המיצים כדאי מאוד לשדרג את התזונה שלכם, ולעבור יותר לכיוון תזונה מלאה ובלתי מעובדת מהצומח.
הדרך השנייה בה תוכלו להשתמש בכוח המרפא של המיצים היא לעשות תקופה של רק מיצים.
כלומר, חודש או יותר בו אתם רק שותים מיצי ירקות ופירות. שלושה עד שישה ליטר ליום של מיצים סחוטים.
זה נשמע אולי מפחיד.
זה נשמע אולי קיצוני.
וזה אכן קיצוני.
אך כדי ליצור ניקוי וריפוי בגוף, לאחר הרבה שנים של אכילה לא בריאה, לאחר שנים של צבירת רעלים בגוף (ובמוח) – אז יש צורך במהלך קיצוני כזה.
ואם יש כבר מחלה כלשהי בגוף, כל מחלה שהיא –
בין אם זה סרטן, סוכרת, דלקת פרקים, מחלת מעיים כלשהי, טרשת עורקים, פרקינסון ואלצהיימר, וכו' וכו' –
אז בוודאי שכדאי מאוד לעשות תקופה כזאת בה שותים רק מיצים סחוטים.
הרבה מיצים סחוטים.
כמו שעשה דייב נהג המשאית.
כמו שעשתה שרה אריקה.
וכמו שעשו עוד הרבה אחרים.
ארבע נקודות חשובות נוספות.
1. אם עושים מיצים, אז רק מירקות ופירות אורגניים.
כי במיצים אנחנו מרכזים כמות גדולה של ירקות ופירות, וממש לא כדאי לרכז גם את הרעלים והריסוסים שיש בירקות ופירות לא אורגניים.
2. כדאי להשקיע ולרכוש מכונת מיצים בסחיטה איטית.
אלה מכונות שסוחטות את המיץ מהירק על ידי סיבוב איטי ודחיסה, ולא כמו במכונות מיצים הרגילות שמרסקות את הירק בסיבובים מאוד מהירים.
בסחיטה האיטית המיץ אינו מתחמצן ונשאר טרי וטוב למשך הרבה זמן, ואפשר לשמור אותו במקרר, בצנצנת זכוכית סגורה, למשך שלושה ימים.
3. לא לערבב ירקות ופירות במיצים.
ירקות עושים לחוד, כל הירקות. תפוח אפשר להוסיף (רצוי כאמור אורגני).
ופירות עושים לחוד.
שותים מיצי ירקות לחוד, ומיצי פירות לחוד.
4. מדובר במיץ, לא בשייק.
הרבה מתבלבלים בין מיץ סחוט לשייק שמכינים בבלנדר.
זה לא אותו הדבר.
שייק שמכינים בבלנדר מכיל את כל הירק או הפרי, כולל הסיבים התזונתיים (החשובים). לכן שייק זה כמו ארוחה ממש.
לעומת זה מיץ זה רק המיץ הקיים בירק או בפרי, וללא הסיבים התזונתיים. הסיבים אמנם מאוד חשובים, אך היעדרם במיץ הוא הדבר שמאפשר את הספיגה המהירה ללא צורך בעיכול.
מיצים מכינים במכונת מיצים, לא בבלנדר.
אפשר לרסק בבלנדר, ואז לסנן את המיץ באמצעות בד דק או מסננת, אך זה די מסורבל ופחות יעיל…
עד כאן, על קצה המזלג (או קצה הכוס… 🙂 על הכוח המרפא של המיצים הסחוטים.
נכון, זה דורש השקעה.
גם השקעה כספית מסויימת, וגם השקעת זמן ומאמץ.
אך הרווח שתקבלו מכך – אין שווה לו…
בריאות שלא חלמתם עליה. בכל גיל.
ים של אנרגיות.
פוקוס מחשבתי, רוגע, שמחה…
גם צום הינו כלי ריפוי טבעי עוצמתי.
אפשר לקרוא מאמר שלי על צום כאן (:
עניין נוסף שברצוני להזכיר בקצרה, זאת האנרגיה של הירקות והפירות.
כאשר אנחנו אוכלים פירות וירקות חיים, לא מבושלים, אז אנחנו מקבלים את אנרגיית החיים שלהם.
מה שקרוי צ'י, פראנה…
זאת אנרגיית החיים, החיות, שנמצאת בכל דבר חי.
כאשר אנחנו מבשלים את המזון, אנחנו מאבדים את אנרגיית החיים הזאת.
כאשר אנחנו שותים מיצי ירקות ומיצי פירות, אנחנו מקבלים שפע של אנרגיית חיים.
זה חלק חשוב מהריפוי העמוק שמתרחש בעזרת מיצים סחוטים…
תנסו את זה.
תרכשו מכונת מיצים.
ותתחילו להכין ולשתות מיצים.
ותשתפו אותי מה קורה לכם. ולכן.
ואני כמובן תמיד כאן לכל מי שזקוק לסיוע והכוונה…
נתראה במאמר הבא…
ובינתיים תזכרו לנשום עמוק,
לראות את הטוב שיש לכם בחיים,
ולחייך הרבה…
באהבה,
תומר (:
*****
* לקריאת המאמר על אוטופאג'י – פונקציית הניקוי הפנימי לחצו כאן (:
* לפרטים על הסדנה ללימוד היפנוזה עצמית לחצו כאן (:
צהרים טובים תומר היקר. תודה על המכתב.
להלן הערותיי/שאלותיי.
1.אנחנו הרי לא יודעים הכל. אפשר לומר שמעט מזעיר ורב הנסתר על הגלוי.
2.הצרופים של ירקות/פירות עשויים "להניב פירות", אך ייתכן שצרוף מסוים שאנו לא מודעים לו יכול להזיק.
3 ומה דין הכליות שיעבדו שעות נוספות?
עמיאל היקר והאהוב תודה תודה!
1. אמנם כמובן שאנחנו איננו יודעים הכל, אך יחד עם זאת יודעים מספיק בכדי לומר שמיצים סחוטים הינם בריאים ותורמים לבריאות. בין אם כהוספה לתזונה בריאה, ובין אם כתקופה בה שותיפ רק מיצים סחוטים.
2. דווקא עם מיצים יש פחות בעיה לשלב דברים. כמו שכתבתי במאמר, עדיף להפריד בין מיצי פירות למיצי ירקות, אך גם זה לא מאוד קריטי.
3. הכליות רק ירוויחו משתיית מיצים סחוטים אורגניים. מה שגורם עומס על זה עודף חלבון, רעלים במזון, ומזון מעובד. דווקא שתיית מיצים סחוטים תעזור לשיקות הכליות אם קיימת בעיה.
מקווה שזה משיב על שאלותיך… (:
באהבה, תומר (:
תודה רבה על המאמר
אשמח להבין למה להפריד בין פירות וירקות במיץ? לא עדיף שיהיה ירק שיווסת עליית הסוכר ממיץ פרי שכאמור ללא סיבים הסוכר יכול ממש לעלות והירק יכול ממש לאזן זאת…
ולדה היקרה והאהובה!
בשמחה ובאהבה!
ראשית כל, מדובר במיצים, לא שייקים. כך שאין סיבים, ולכן גם אם נוסיף ירקות לפירות, עדיין זה מיץ ואין בו ממש סיבים.
שנית, כל עניין הסוכר הוא טעות והאעייה אחת גדולה. אין שום בעיה לשתות מיף פירות סחוט טרי (שזה כמובן שונה מאוד ממיצים קנויים "טבעיים". הגוף שלנו פועל על סןכר, וכל התאים זקוקים לסוכר… מה שגורם לעליה ברמת הסוכר ולסוכרת סוג 2 זה השמן והשומן, לא הסוכר.
שלושית, ההפרדה בין פירות לירקות במיצים סחוטים היא לא קריטית אך ככה מקובל. ירקות עליים ירוקים הולעים טוב עם פירות, אך את שאר הירקות כדאי לעשות בנפרד.
באהבה, תומר (:
תומר יקר תודה רבה על המאמר ועל כל הידע שאתה מביא ?
האם אפשר לשתות מיצי ירקות אחרי ניתוח במעי הדק ?
רעיה היקרה והאהובה תודה תודה!
בשמחה ובאהבה!
אני חושב שאין סיבה מדוע לא תוכלי לשתות מיצי ירקות סחוטים טרי (עדיף במסחטה עם סחיטה איטית) ולקבל את כל הטוב שישי במיצים כאלה…
סה"כ מיצי ירקות הם כמעט נטולי סיבים, קלים ביותר לעיכול, ונספגים מהר ובקלות… (:
באהבה, תומר (:
יש להעיר שלאנשים שמנים, יש המון רעלים בתאי השומן,
ולכן לא מומלץ לעשות צום מיצי וירקות על ההתחלה, כי כל הרעלים יציפו את הכבד והכליות,
קודם יש לעשות תזונה צמחונית לתקופה, עד שמשקל הגוף יתאזן, ואז לעשות צום ירקות או מיצים.
ישי היקר והאהוב!
תודה תודה על ההארה שלך!
באהבה, תומר (:
היי תומר היקר,
אשמח להבין בבקשה. אני למשל סוחטת סלרי, תפוח,סלק, כרוב לבן, מלון וגזר יחד. כמו כן, שמעתי על רופא שהמליץ על הרבה ענבים אדומים, מלון ואבטיח לכליות וטען דזה משפיע כך על כל הגוף, אך לא הסביר מדוע. תוכל לשפוך קצת אור על מה שציינתי על המנהג שלי ועל מה שהרופא הנ"ל טען. תודה רבה לכל.
איריס היקרה והאהובה!
בשמחה ובאהבה!
המיץ שאת עושה נפלא! אך הייתי מוציא את המלון, הוא לא שייך לשם.
מלון ואבטיח עדיף לאכול בניפרד מפירות אחרים כיי הם מתעכלים מהר יותר ובעלי תכולה גדולה יותר של מים.
ענבים ידועים כטובים מאוד ליצירת ניקוי וריפוי. יש שאכלו תקופה רק ענבים ונרפאו מכל מיני מחלות.
גם מלון ואבטיח מצויינים, גם לכליות וגם בכלל.
מקווה שזה עונה לשאלתך ועושה לך סדר… ❤❤❤