תזונת פליאו והאדם הקדמון – טוב לנו או רע לנו?

תזונת פליאו (האדם הקדמון) – טוב או לא לנו?

 Paleo diet – good or bad for us?

 

חברים וחברות יקרים ויקרות! שותפים לדרך…
מה שלומכם ושלומכן היום?

המאמר הזה הינו קצת שונה מהמאמרים האחרים שלי. הוא תשובה שכתבתי בנוגע לתזונת פליאו.

בסוף המאמר אני אוסיף מספר קישורים למאמרים שלי הרלוונטיים לנושא למי שרוצה להתעמק יותר.

תזונת פליאו, או תזונת האדם הקדמון – שהפכה להיות מאוד פופולרית למרבה הצער – היא תזונה בה עיקר המזון הינו מזון מהחי, מחיות. כלומר הרבה בשר, עוף, דגים, ביצים, וגבינות. ומעט אם בכלל פחמימות.

בתזונת פליאו רוב הקלוריות מגיעות מחלבון מהחי ומשומן מהחי.

לאחר התכתבות בנושא עם צבי (שם בדוי), הוא כתב לי כך:

"אני מכיר את התאוריה שאנו לא בנויים לאכול בשר. אני עצמי ניזון בעיקר מהצומח.
אבל ישנם אנשים שחיים על מוצרים מהחי אורגניים וחיים מצויין. ישנם אנשים שהקיבה שלהם מפריש חומצת קיבה בשפע, והם מעכלים בשר בקלות. במיוחד אצל צעירים.
 
אני גם הייתי עם ראש בקיר, אבל כנראה שזה לא באמת כך.
אם תומר פפה עם סכרת מספר 1 – חי מצויין עם מזון מהחי שנים רבות (וגם מטפל באחרים), אני לא יכול לשלול זאת בהינף יד, למרות כל המידע שקיים שמוצרים מהחי גורמים נזק לכבד וכליות, כידוע עם דיאטת אקטינס. אבל כנראה זה בגלל שזה לא אורגני."

 

וכך כתבתי לצבי:

צבי היקר והאהוב בוקראור!
 
לצערי אתה טועה, ואני אנסה להסביר לך למה.
ואני אתייחס גם לתומר פפה.
 
נתחיל מסיגריות, מעישון.
כיום ידוע בוודאות שעישון סיגריות הינו מזיק מאוד.
עישון גורם להזדקנות מוקדמת, לסיכון מוגבר לסרטן ריאות וסוגי סרטן אחרים, ומוות מוקדם.
 
אך האדם המעשן, אינו מת בסיגריה הראשונה.
וגם לא אחרי שנה או אפילו 10 שנים.
כי לגוף יש יכולת מדהימה לספוג רעלים, להחביא אותם בגוף, ולהמשיך לתפקד.
לוקח 30-40 שנה לפעמים עד שתיפרוץ מחלה כלשהי.
אך כל משך הזמן הזה מתרחשים תהליכי הזדקנות, ותפקודי הגוף השונים הולכים ויורדים בהדרגה. זה קורה בקצב מאוד מאוד איטי ולכן לא שמים לב לכך.
 
אך האדם המעשן אינו מרגיש רע.
להיפך, הוא מעשן ומרגיש טוב מהסיגריה.
כי העישון הינו גם ממריץ וגם ממכר.
הוא הופך להיות תלוי בסיגריה על מנת להרגיש טוב.
 
דבר דומה מתרחש בתזונת פליאו, או כשהאדם אוכל הרבה בשר ומזון מהחי.
מזון מהחי – בשר, גבינות, ושאר מזונות מהחי – הינו ממריץ וממכר.
חלבון מהחי הינו ממריץ.
בכל המזונות מהחי יש אלמנטים ממכרים.
 
אז האדם אוכל בשר ומרגיש טוב. מרגיש נפלא.
אך זה בגלל האלמנט הממריץ בבשר.
 
בנוסף הוא מרגיש חזק.
כי הכמות הגדולה של חלבון מהחי ממריצה בניית שריר.
 
אך המדע יודע כיום שחלבון מהחי מפעיל את גן ה- mTOR, גן התורם לבניית שריר, אך במקביל מקצר חיים מכיוון שהוא מצמם משמעותית את המסלולים האחראיים לתיקון DNA ואוטופגיה (ראו מאמרים למטה).
 
סיבה נוספת מדוע אנשים שעוברים לתזונת פליאו מרגישים יותר טוב, היא שהם מוציאים מהתפריט שלהם המון המון אוכל ג'אנק – אוכל מעובד, לחמים ומאפים, קמחים וסוכר, משקאות קלים, ועוד… – וזה בפני עצמו גורם לשיפור מסויים.
 
 
במקביל, כל המחקרים האפידמיולוגים הגדולים, מחקרי אוכלוסיות, מראים באופן חד משמעי שאנשים שניזונים מתזונה מהצומח, קרי טבעוניים, נמצאים בסיכון מופחת לכל סוגי המחלות, כולל סרטן ומחלת לב, ולסיכון מופחת למוות מוקדם. הם מאריכי חיים יותר וחיים בבריאות טובה יותר לגילאים המאוחרים.
 
ולעומת זאת, אותם מחקרים מראים שככל שאדם אוכל יותר מזון מהחי – בשר, תרנגולת, דגים, ביצים, גבינות וחלב – כך הסיכון שלו לחלות בכל סוגי המחלות – כולל מחלת לב וסרטן – עולה. תוכלת החיים הצפויה יורדת, והסיכון למוות מוקדם עולה. 
 
ואין קשר אם זה בשר "קונבנציונלי" או בשר אורגני ממרעה חופשי.
כי אנחנו לא אמורים בכלל לאכול את זה.
 
 
בנוגע לתומר פפה.
הסתכלתי באתר שלו. בחור מרשים וקריזמטי.
כמה חבל שהוא משפיע על אנשים בכיוון כל כך לא נכון.
 
תומר פפה אוכל תזונת פליאו לא הרבה שנים כפי שכתבת. הוא אוכל כך 5 שנים בלבד.
וכמו שכתבתי, בקנה מידה של תהליכי הזדקנות ויצירת מחלות זהו פרק זמן קצר מאוד.
 
ולמה הוא מצליח לאזן את הסוכרת סוג 1 שלו?
זה ברור… כי הוא לא מכניס כמעט בכלל פחמימות. אז אין סוכר שיעלה… 
אך גם כאן יש מחיר: הגוף הרי חייב סוכר. הוא לא יכול (ולא אמור) להתקיים רק על קיטונים.
לכן חובה שתהיה רמה מינימלית של סוכר בדם.
אז הגוף נאלץ לבזבז משאבים ואנרגיה ולהמיר חלק מהחלבונים לסוכר. ולא כך אמורים להיות פני הדברים.
 
 
אני מעביר את "אתגר רואו 30!".
זהו אתגר קבוצתי בו אוכלים רק פירות וירקות חיים למשך 30 ימים.
מתרחשים שם "ניסים". לא באמת ניסים, כי פשוט נותנים לגוף את המזון הנכון שהוא אמור לקבל, ומתחיל תהליך של ניקוי וריפוי בכל רחבי הגוף ובכל תא בגוף. תודות לתזונה של רק פירות וירקות חיים.
 
כמעט כל סימפטום אפשרי משתפר בזכות הפירות והירקות החיים.
וגם סוכר גבוה מתאזן.
כי השומן הוא הגורם לתנגודת לאינסולין ולסוכרת סוג 2.
היו אצלי באתגר גם כאלה שיש להם סוכרת סוג 1, וגם להם הסוכר יותר מאוזן והם צריכים להשתמש בהרבה פחות אינסולין.
 
באתגר אנשים חווים שיפור בכל מימדי הגוף והחיים. כי הגוף סוף סוף מקבל את התזונה הנכונה והאופטימלית עבורו: תזונה חיה של פירות וירקות חיים ומלאה באלפי אלפי פיטו-נוטריאנטים שקיימים רק בפירות ובירקות.
 
 
זה ממש על קצה המזלג…
 
ובכלל לא נגעתי באספקטים המוסריים, האקולוגיים, והרוחניים של אכילת בשר וכל מה שבא מהחי.
 
מקווה מאוד שזה עושה לך סדר בנושא הזה שיש בו כלכך הרבה הטעייה ושטיפת מוח שמכוונת על ידי גורמים אינטרסנטיים כלכלית, פוליטית ומסיבות אחרות.
 
שיהיה יום נפלא ומלא בשמחה והודיה,
וחיבוק אוהב גדול,
תומר (:

 

עד כאן מה שכתבתי לצבי.

אני מקווה שהמשך לכתוב בנושא תזונת פליאו והתזונה הקיטוגנית מאמר מעמיק יותר.

בינתיים הרי מספר קישורים למאמרים רלוונטיים שלי:

  • לקריאת המאמר שלי על ארבע דרכים בהם מזון מהחי הורג אותך לחצו כאן (:
  • לקריאת המאמר שלי על אוטופגיה: פונקציית הניקוי הפנימי של הגוף לחצו כאן (:
  • למאמר שלי על התזונה שיוצרת ריפוי ובריאות מתמשכים לחצו כאן (:
  • להרצאה שלי על התזונה הבריאה והמבריאה לחצו כאן (:
  • לפרטים על "אתגר רואו 30!לחצו כאן (:

תזכרו:

אתם יכולים לרפא את עצמכם באמצעות התזונה שלכם!

ואני כמובן תמיד כאן לכל מי שזקוק לסיוע והכוונה…

ובנוסף, תזכרו לנשום עמוק,
לראות את הטוב שיש לכם בחיים,
ולחייך הרבה…

באהבה,
תומר (:
* * * * *

  • לפרטים על סדנת ההיפנוזה העצמית האינטרנטית שלי לחצו כאן (:
  • לקורס האינטרנטי שלי "לרפא את השינה!" לחצו כאן (:

Print Friendly, PDF & Email

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *