4 דרכים בהן מזון מהחי הורג אותך!!
Four ways meat & dairy kill you
חברים וחברות יקרים ויקרות! שותפים לדרך…
מה שלומכם ושלומכן היום?
מזון מהחי הורג אותך. לאט, אבל בטוח.
וזו לא מטאפורה וזו לא סתם אמירה.
זה אמיתי לגמרי.
במאמר זה אני אסביר 4 דרכים מוכחות מדעית ומחקרית בהן כל סוגי המזון מהחי – בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב ומוצרי חלב – הורגים אותך.
שתי הדרכים הראשונות יהיו לך מוכרות אולי, אך השתיים האחרונות יהיו לך חדשות וחשובות!
במאמר אני ארחיב בנקודות הבאות:
1. שומן מהחי – ידיד או אויב?
2. חומציות או בסיסיות – מה עדיף לך?
3. אוסטאופורזיס: למה סידן בורח מהעצמות?
4. חלבון מהחי וסרטן.
5. חיידקי המעיים ומחלת לב.
6. חלבון מהחי וגנים מאריכי חיים (mTOR).
7. סיכום קצר.
שומן מהחי – ידיד או אויב?
מחלת לב גורמת למוות מוקדם יותר מכל מחלה אחרת. בארה"ב קרוב ל 30% ממקרי המוות הם כתוצאה ממחלת לב! בישראל מחלת לב היא גורם המוות השני לאחר מחלת הסרטן.
האם אכילת מזון מהחי תורם להיווצרות מחלת לב?
האם שומן מהחי תורם להיווצרות מחלת לב?
התשובה היא כן.
שומן מהחי, מחיות, גורם לעליה ברמת הכולסטרול "הרע" (LDL), גורם לטרשת עורקים (סתימה הדרגתית של כלי הדם באיזור הלב ובכל הגוף), ומעלה את הסיכון ללקות במחלת לב.
מכל סוגי השומן הקיימים בטבע, שומן רווי הינו המסוכן ביותר לבריאות והוא שתורם לטרשת עורקים ומחלת לב.
שומן מהחי מכיל את האחוז הגבוה ביותר של שומן רווי ושל כולסטרול. שומן מהצומח, ממזון מלא מהצומח, אינו מכיל כולסטרול בכלל ומכיל הרבה פחות שומן רווי.
מחקרים מראים בבירור את הקשר בין אכילת מזון מהחי לבין הסיכון ללקות במחלת לב וטרשת עורקים והסיכון למוות מוקדם כתוצאה ממחלת לב.
לא משנה מה המקור של השומן מהחי – בשר פרה, בשר תרנגולת (עוף), ביצים, דגים, חלב, חמאה, וגבינות – בכולם יש רמה גבוהה של שומן רווי ושל כולסטרול, ולכן כולם יעלו את הסיכון לחלות בטרשת עורקים ומחלת לב.
מזון מהחי ושומן מהחי גורם לטרשת עורקים ומחלת לב.
לעומת זאת, מזון מלא מהצומח, המבוססת על פחמימות מלאות מהצומח, תורם לשמירה על כלי דם נקיים ובריאים, עוזר למנוע מחלת לב, ואפילו הוכח כמנקה ופותח כלי דם חסומים!
ד"ר קלדוויל אסלסטין (כיום בן 90 בריא וצלול ופעיל) היה הראשון שהוכיח מחקרית שכלי דם סתומים יכולים להתנקות ולהיפתח חזרה רק על ידי מעבר לתזונה מלאה מהצומח המבוססת על פחמימות מלאות מהצומח וממועטת שומנים!
אז תמנעו מלאכול מזון מהחי ושומן מהחי ותשמרו על לב בריא וכלי דם בריאים ופתוחים!!
חומציות או בסיסיות – מה עדיף לך?!
בדומה לשמירה על טמפרטורת הגוף, הגוף שלנו חייב לשמור על רמת בסיסיות-חומציות בטווח מאוד מסויים, מעט לכיוון הבסיסיות (קצת מעל 7, כאשר 7 זה נייטרלי). כל תזוזה מהרמת הבסיסיות הרצויה הינה הרת אסון: התאים שלנו אינם מסוגלים להתקיים בתנאים חומציים.
המזון שאנחנו אוכלים משפיע על הגוף או בכיוון של בסיסיות או לכיוון של חומציות. יש מזונות שייצרו יותר חומציות בגוף, ויש שייצרו יותר בסיסיות. כאשר אנחנו אוכלים יותר מידי מזונות יוצרי חומציות יש לכך כמה השלכות בריאותיות לא חיוביות, ביניהן סרטן ואוסטאופרוזיס.
חלבון מהחי – כל חלבון מהחי, לא משנה אם זה מגבינה, ביצים, דג, או בשר כלשהו – גורם לעליה בחומציות. ככל שאוכלים יותר חלבון מהחי כך תגרם עליה גדולה יותר בחומציות בגוף.
אולם הגוף כאמור אינו מסוגל להתקיים בסביבה חומצית, ולכן הוא חייב לאזן את החומציות ולהחזיר את הגוף למצבו הבסיסי. ואת זה הוא עושה על ידי שחרור מינרלים יוצרי בסיסיות: מגנזיום וסידן, שניהם מינרלים שיוצרים בסיסיות בגוף.
ומהיכן הגוף משחרר את הסידן והמגנזיום?
מהעצמות ומהשיניים, בהם יש הרבה סידן ומגנזיום.
אם הדבר קורה באופן חד פעמי אז הגוף יידע לפצות על כך ולהחזיר את המינרלים חזרה לעצמות ולשיניים. אך אם הדבר מתרחש באופן יומיומי, אז העצמות והשיניים יילכו וייאבדו את המינרלים החשובים האלה וכתוצאה מכך הם יילכו וייחלשו.
זאת אחת הסיבות למחלת אוסטאופורזיס.
אוסטאופורזיס: למה סידן בורח מהעצמות?!
אוסטאופורזיס זו מחלה בה העצמות הולכות ונחלשות, ונהיות יותר פריכות ושבירות. אוסטאופורזיס היא אחת הסיבות לשברים בגילאים מתקדמים, ולגרימת מוות מוקדם כתוצאה משברים ואובדן יכולת התפקוד.
אוסטאופורזיס נגרם על ידי "בריחה" של סידן מהעצמות.
אך מדוע הסידן "בורח" מהעצמות?
מדוע שהגוף יוציא סידן מהעצמות, דבר הגורם להיחלשות שלהן?
הגוף מוציא סידן מהעצמות על מנת לשמור על החיים.
הגוף אינו טיפש. נהפוך הוא, הוא מאוד חכם. הוא לוקח סידן ומגנזיום מהעצמות והשיניים רק מכיוון שזהו עניין הישרדותי: אם החומציות בגוף תעלה התאים בכל הגוף יתחילו למות.
אצל אנשים שאוכלים הרבה גבינות וחלבון מהחי הגוף נאלץ לקחת סידן ומגנזיום מהעצמות כדי לאזן את החומציות שנוצרת כתוצאה מהחלבון מהחי, ולכן העצמות הולכות ונחלשות. לא משנה כמה תוספי סידן האדם ייקח. תוספי סידן לא יפתרו את הבעיה. מה שיפתור את הבעיה זה להפסיק ליצור חומציות, כלומר להפסיק לאכול גבינות וחלבון מהחי, ותחת זאת לאכול מזון מלא מהצומח.
באוכלוסיות שאוכלות הרבה מוצרי חלב, גבינות, ומזון אחר מחיות, מהחי – יש אחוז גבוהה יחסית של שברים באגן ושל אוסטאופורזיס. לעומת זאת, באוכלוסיות שלא אוכלות מזון מהחי, מחיות, או מעט מאוד, ועיקר תזונתם מבוסס על מזון מלא מהצומח – יש מעט מאוד אוסטאופורסיז ושברים באגן.
בהקשר הזה אני ממליץ לקרוא את ספרו של ד"ר אריה אבני "שוטי החלב".
מזון מלא מהצומח מכיל מספיק חלבון, והחלבון מהצומח אינו גורם לעליה בחומציות הגוף.
מזון מלא מהצומח גם מכיל די והותר סידן, מגנזיום, ושאר מינרלים וויטמינים.
מזון מלא מהצומח, ובמיוחד כל הפירות והירקות, יוצרים בסיסיות בגוף.
חלבון מהחי וסרטן.
בעיה נוספת שנגרמת על ידי הנטייה לחומציות היא מחלת הסרטן.
תאים סרטניים אוהבים סביבה חומצית, והם משגשגים בה. לכן ככל שאוכלים יותר מזון מהחי וחלבון מהחי (ופחות מזון מלא מהצומח), כך הסיכון לחלות בסרטן הולך וגדל.
מחקרים מראים כי אנשים שאוכלים יותר מזון מהחי נמצאים ברמת סיכון גבוהה יותר ללקות בסרטן מאשר אנשים שממעטים לאכול מזון מהחי ועיקר תזונתם מגיע ממזון מלא מהצומח.
האיזורים הכחולים (The Blue Zones) הם איזורים בעולם בהם תוחלת החיים הבריאה הינה גבוהה במיוחד ואנשים מגיעים לגילאים מופלגים בבריאות טובה. בכל האיזורים הכחולים האלה האנשים ממעטים לאכול מזון מחיות ועיקר מזונם מגיע ממזון מלא ולא מעובד מהצומח.
מחקר סין הוא אחד המחקרים הגדולים והחשובים שנעשו, והוא מראה באופן חד משמעי שככל שצורכים יותר חלבון מהחי כך הסיכון לחלות בסרטן עולה. אני ממליץ לקרוא את הספר "מחקר סין".
חיידקי המעיים והקשר למחלת לב!
בשנים האחרונות החשיבות של חיידקי המעיים נחקרת ומובנת יותר ויותר. אוכלוסיית החיידקים במעיים שלנו משפיעה על כל אספקט בריאותי, גם גופנית וגם נפשית, מנטלית, ורגשית!
לפיכך יש חשיבות עצומה לסוג החיידקים שאנחנו מטפחים במעיים שלנו. ולמזון שאנחנו אוכלים יש השפעה ישירה וחזקה על סוגי החיידקים שיגדלו ויתחזקו במערכת העיכול שלנו. יש מזונות שיגרמו לחיידקים טובים שתורמים לבריאות להתרבות במעיים, ויש מזונות שיגרמו לחיידקים פחות טובים ואפילו מזיקים להתרבות במערכת העיכול.
לקריאת מאמר שלי על חיידקי המעיים וחשיבותם לחצו כאן.
בשר ומזון מהחי, מחיות, גורם להתרבות של חיידקי מעיים מזיקים. כיום ידוע ונמצא במחקרים שאצל אנשים שאוכלים באופן קבוע יומיומי בשר ומזון מהחי יש חיידקים במעיים שתורמים למחלת לב ולמוות מוקדם מהתקף לב.
חיידקים אלה לוקחים חומרים מסויימים שקיימים בכמות יחסית גדולה במזון מהחי – כמו כולין וקרניטין – וממירים אותם לחומר שנקרא
TMA (Trimethylamine).
TMA מגיע לכבד שם הוא הופך ל-
TMAO (Trimethylamine N-Oxide).
והחומר הזה, TMAO, מעלה את הסיכון למחלת לב ולמוות מוקדם מהתקף לב!
לעומת זאת, אצל אנשים שאוכלים רק או בעיקר מזון מהצומח לא מתפתחים החיידקים האלו, ולכן הכולין הנמצא גם במזון מהצומח אינו מומר לחומר TMA, ולכן אין בדם שלהם שום TMAO, אותו חומר שתורם למחלת לב.
מחקרים הראו שכאשר אנשים עוברים לתזונה מהצומח, אז תוך זמן קצר רמת החומר המסוכן TMAO יורדת לאפס, וחיידקי המעיים שלהם משתנים לטובה.
וההיפך, מחקרים הראו שכאשר אנשים שאוכלים תזונה טבעונית נטולת כל מזון מהחי מתחילים לאכול באופן יומיומי מזון מהחי, אז תוך ימים ספורים יהיה להם TMAO בדם! כלומר שתוך כמה ימים מתחילת אכילת מזון מהחי מתחילים להתרבות במעיים חיידקים מזיקים שממירים את הכולין והקרניטין לחומר TMA.
המשמעות הינה אחת:
באמצעות המזון שאנחנו בוחרים לאכול יש לנו שליטה מלאה על איזה חיידקים יתפתחו במערכת העיכול, והאם בדם שלנו יהיה את אותו חומר מסוכן, TMAO.
לסיכום, תזונה מבוססת מזון מלא מהצומח משפרת את אוכלוסיית חיידקי המעיים ומקטינה את הסיכון למחלת לב ולמוות מוקדם ממחלת לב והתקף לב!
חלבון מהחי וגנים מאריכי חיים (mTOR).
בשנים האחרונות נעשים מחקרים רבים על גנים יוצרי בריאות ומאריכי חיים. גנים אלה נקראים באנגלית Longevity Genes. יש מספר גנים כאלה, ביניהם גן הנקרא mTOR.
מחקרים רבים הראו שכאשר mTOR מעוכב, כלומר הפעילות שלו פוחתת או מעוכבת, אז הדבר גורם לשיפור בבריאות ולהעלאת תוחלת החיים הבריאה. תוצאות אלה נצפו שוב ושוב בכל צורות החיים, החל מחד תאים כמו שמרים, דרך חרקים כמו זבוב הפירות, ועד יונקים כמו עכברים.
במילים אחרות, ככל ש mTOR יותר פעיל כך תוחלת החיים מתקצרת והבריאות פחותה. וההיפך, ככל ש mTOR פועל פחות כך יש שיפור בבריאות בכל הגילאים ועליה בתוחלת החיים הבריאה.
כיצד זה קורה?
כאשר הפעילות של mTOR מעוכבת, הדבר גורם להפעלה ביתר עוצמה כל מיני מנגנונים משפרי בריאות ומאריכי חיים, כגון אוטופאגיה (Autophagy).
לכן ככל שהפעילות של mTOR פחותה, כך אוטופאגיה ומנגנונים מאריכי חיים אחרים פועלים יותר, דבר התורם להארכת תוחלת החיים הבריאה.
לקריאת מאמר שלי על אוטופאגיה, פונקציית הניקוי הפנימי של הגוף לחצו כאן.
אז מה הקשר לענייננו ולבשר ומזון מהחי?
מבלי להיכנס ליותר מידי פירוט, mTOR, הינו מסלול שמופעל בין היתר על ידי כמה חומצות אמינו ספציפיות: מתיונין, ארג'ינין, לאוצין, איזולאוצין, וואלין.
כידוע, חומצות אמינו הן אבני הבניין של החלבונים (לקריאת מאמר מקיף שלי על חלבונים לחצו כאן).
כלומר, חלבונים שיש בהם כמות גדולה יחסית של חומצות האמינו הספציפיות האלה יגרמו להפעלה של mTOR, ולכן וירידה בפעילות של אוטופאגיה ומנגנונים מאריכי חיים אחרים.
ובאיזה חלבונים יש כמות גבוהה של חומצות אמינו אלה שמפעילות את mTOR?
ניחשתם אולי:
חלבונים מין החי, חלבונים שמקורם במזון מהחי, מחיות.
חומצות אמינו אלה נמצאות בכמות גבוהה בחלבון מהחי.
כלומר, כאשר אוכלים חלבון מהחי המכיל הרבה מחומצות אמינו אלה, אז mTOR מופעל. ואם הדבר קורה באופן יומיומי, אז הדבר מקטין ומצמצם את הפעילות של אותם מנגנונים מאריכי חיים ומשפרי בריאות, כמו אוטופאגיה, ולכן למעשה גורם לקיצור תוחלת החיים ולירידה בבריאות.
במילים אחרות, אכילת חלבון מהחי באופן קבוע יומיומי יגרום להיחלשות המנגנונים משפרי הבריאות ומאריכי החיים, ולכן יתרום לירידה בבריאות, להזדקנות מוקדמת, ולמוות בגיל צעיר יותר.
ולכן חלבון מהחי תורם להזדקנות מוקדמת ולמוות מוקדם.
לסיכום חלק זה, חלבון מהחי מכיל בכמות גבוהה חומצות אמינו ספציפיות שמפעילות את mTOR, ולכן מפחיתות את הפעילות של מנגנונים מאריכי חיים ומשפרי בריאות. ולכן חלבון מהחי תורם להזדקנות מואצת ולמוות מוקדם.
סיכום…
במאמר זה אני מסביר ארבע דרכים בהם מזון מהחי תורם להיווצרות מחלות ולקיצור תוחלת החיים הבריאה:
1. שומן מהחי מכיל כמות גדולה של שומן רווי ותורם להיווצרות טרשת עורקים ומחלת לב, ולמוות מוקדם ממחלת לב.
2. חלבון מהחי גורם לעליה בחומציות בגוף. היות והגוף חייב לשמור על מצב בסיסי, הוא מוציא מינרלים חשובים מהעצמות ומהשיניים על מנת לאזן את החומציות, דבר הגורם להיחלשות העצמות והשיניים. לאורך זמן דבר זה עשוי לגרום למחלת אוסטאופורזיס.
החומציות הנגרמת כתוצאה מאכילת חלבון מהחי מעודדת צמיחה של תאים סרטניים שאוהבים סביבה חומצית. אכילת חלבון מהחי באופן קבוע מעלה מאוד את הסיכון לחלות בסרטן.
3. חלבון מהחי גורם לגדילה של חיידקים מזיקים במערכת העיכול. חיידקים אלה ממירים חומרים מסויימים שנמצאים במזון מהחי לחומר הנקרא TMA, וחומר זה מומר בכבד ל- TMAO. TMAO מעלה את הסיכון ללקות במחלת לב ולמוות מוקדם כתוצאה ממחלת לב והתקף לב.
כאשר אוכלים תזונה המבוססת על מזון מלא מהצומח, חיידקים מזיקים אלה אינם מתרבים במערכת העיכול, ואין כלל ייצור של TMA או של TMAO.
4. חלבון מהחי מכיל בכמות גבוהה מספר חומצות אמינו שגורמות להפעלה של mTOR. mTOR גורם לירידה בפעילות של מנגנונים משפרי בריאות ומאריכי חיים כמו אוטופאגיה, ולכן גורם להזדקנות מואצת ולמוות מוקדם.
הימנעות מאכילה של חלבון מהחי מסייעת להפעלה יעילה יותר של המנגנונים מאריכי החיים ואוטופאגיה, ולכן תורמת לאריכות חיים בריאה.
לסיכום, אכילה קבועה של מזון מהחי גורמת בהרבה דרכים להתהוות של מחלות, להזדקנות מואצת וירידה בבריאות, ולמוות מוקדם. במאמר זה הסברתי ארבע מהן, אולם יש עוד דרכים בהן מזון מהחי פוגע בבריאות.
אך מספיק לדעת על ארבעת אלה בכדי להבין שעדיף להימנע מאכילת מזון מהחי, מחיות, אם רוצים להישאר בריאים גם בגילאים מופלגים של 90 ו- 100 ויותר…
תזכרו:
אתם יכולים לרפא את עצמכם באמצעות התזונה שלכם!
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:
- למאמר שלי על התזונה שיוצרת ריפוי ובריאות מתמשכים לחצו כאן.
- להרצאה שלי על התזונה הבריאה והמבריאה לחצו כאן.
- לקריאת המאמר שלי על האמת על השמש וחשיבות השמש לבריאות שלנו לחצו כאן (:
- לקריאת המאמר שלי על כוחו של תת המודע לחצו כאן (:
ואני כמובן תמיד כאן לכל מי שזקוק לסיוע והכוונה…
ובנוסף, תזכרו לנשום עמוק,
לראות את הטוב שיש לכם בחיים,
ולחייך הרבה…
באהבה,
תומר (:
*****
- לפרטים על סדנת ההיפנוזה העצמית האינטרנטית שלי לחצו כאן (:
- לקורס האינטרנטי שלי "לרפא את השינה!" לחצו כאן (:
שלום תומר. תמיד מתסכל אותי נורא כשאנשים אומרים תנשמו עמוק. מי שנמצא במצוקת נשימה קבועה ( כמוני למשל) לא יכול להכריח את עצמו לנשום עמוק. חוצמזה רובנו נושמים שטוח והאמירה תנשמו עמוק לא תשנה מצב זה לכן זה ממש מעצבן אותי הקלישאה הזו. הייתי מעדיפה " תלמדו טכניקות , תרגילים שמעמיקים את הנשימה.
אסנת היקרה והאהובה!
כל אחד יכול לנשום עמוק, יחסית למצב הנשימה ולמצב הבריאותי שלו.
ברור שנשימה עמוקה שלך אינה כמו נשימה עמוקה שלי (שמתרגל נשימות עמוקות ומודע לנשימה כבר הרבה שנים).
אך נשימה עמוקה שלי גם היא אינה כמו של שחיין אולימפי, למשל…
כל אחד ואחת והמקום בו הוא נמצא.
ומכל מקום אפשר להשתפר.
כשאני כותב לנשום עמוק, אני מזכיר לאנשים את החשיבות העצומה של הנשימה העמוקה (שוב, כל אחד והיכולת שלו כרגע), ומזכיר לאנשים לנשום עמוק ככל שהם יכולים, ומזכיר להיות מודעים לנשימה.
את יכולה לבחור להתעצבן מזה.
ואת יכולה לבחור לקחת את זה כתזכורת לתרגל נשימות עמוקות ולהיות יותר מודעת לנשימה שלך ביומיום.
כל דבר שמתרגלים ומתאמנים בו, משתפר! (:
בשמחה ובאהבה!
❤❤❤
שלום
אם אדם אוכל ביחד עם הבשר הרבה ירקות לכאורה אז זה לא חומצי אלא נטרלי?
למה הגוף סוחט סידן מהעצמות הרי הכליות מפרישות בי קבורנט שמנטרל חומציות וכן מפרישות את החומצה לשתן?
האם יש מחקרים שבדקו קבוצה גדולה שאוכלת בשר מול מי שלא וראו יותר שכיחות אצל אוכלי הבשר?
אהרן היקר והאהוב!
ברור שאם אדם אוכל מעט בשר ומזון מהחי והרבה ירקות אז יש סיכוי שהוא יהיה בסדר.
אבל הרי זה לא מה שרוב האנשים עושים… רוב האנשים אוכלים המון מזון מהחי מכל הסוגים, ואוכלים מזון מעובד, לחם, קמח, חטיפים, וכו'… וזה יוצר חומציות על חומציות…
לגוף שלנו יש יכולת מדהימה לשמור על הבריאות שלו ולסלק דברים לא רצויים, וגם לשמור על התנאים הפנימיים הנחוצים לשמירה על החיים, כמו מאזן החומציות-בסיסיות.
אולם גם לגוף שלנו יש מגבלות ומעבר לסף מסויים של רעלים או חומציות הוא ייאלץ לנקוט בדרכים פחות טובות על מנת לשמור על החיים. ולכן אם אוכלים הרבה מהדברים שמעלים את החומציות – כמו מזון מהחי וכמו מזון מעובד – אז הגוף ייאלץ להשתמש בסידן ומגנזיום על מנת לשמור על הבסיסיות בגוף.
מחקרים מראים שבאוכלוסיות בהן אוכלים הרבה מזון מהחי יש יותר אוסטאופורזיס ויותר שברים באגן.
בהקשר הזה ממליץ לך לקרוא את הספר "שוטי החלב" של ד"ר אריה אבני.
מחקר סין החשוב מראה באופן חד וברור שבאוכלוסיות שאוכלות יותר מזון מהחי יש יותר מקרי סרטן.
זה הוכח גם מעבדתית עם עכברים – יותר חלבון מהחי שווה יותר סרטן.
במחקרים של ד"ר קלדוול אסלסטין, מנתח לב שכיום בן 90 פעיל נמרץ וצלול, הוא הראה בבירור שעורקים וכלי דם סתומים יכולים להתנקות ולהיפח, אך זה קורה רק אם מקפידים על תזונה מלאה מהצומח המבוססת על פחמימות מלאות ונטולת שמן (וכמובן נטולת כל מזון מהחי).
יש עוד המון מחקרים, אך אני אסתפק באלה…
באהבה, תומר
❤❤❤
מאמר מעולה.
תומר יקר, אתה שליח של אמת.
שאנה היקרה והאהובה!
תודה תודה תודה!!
באהבה, תומר ❤❤❤
תומר יקר שלום רב!
רציתי לשאול את דעתך, אותה אני מעריך. לאחרונה אובחנתי בסרטן ערמונית גרורתי והחלתי לקבל טיפול כימותרפי. מה דעתך על הטיפול הזה שהוא מאד לא נעים?
בינתיים החלטתי לאמץ את המלצותיך כנגד אכילת מזון מהחי.
אודה לך עלתשובתך.
עמוס היקר והאהוב!
כבר התכתבנו בפרטי, אז אני רק אומר כאן שאני שמח שהחלטת להפסיק לאכול מזון מהחי, מחיות, שמעלה חומציות ותורם לסרטן בעוד הרבה דרכים.
באהבה, תומר ❤❤❤