האם יש תזונה אחת שמתאימה לכולם? או לכל אחד מתאימה תזונה אחרת?

האם יש תזונה אחת שמתאימה לכולם? או שלכל אחד יש תזונה שמתאימה לו? 

 Is there One nutrition good for all of us?

 

חברים וחברות יקרים ויקרות! שותפים לדרך…
מה שלומכם ושלומכן היום?

המאמר הזה הינו תשובה שכתבתי לשאלה:

האם יש תזונה אחת שמתאימה לכל בני האדם?

אני נתקל הרבה בשאלה הזו ולכן הרגשתי שחשוב להביא את הדברים לידיעת כולם.

  • לקריאת המאמר הקודם והרלוונטי על תזונת הפליאו לחצו כאן.

בסוף המאמר אני אוסיף עוד מספר קישורים למאמרים שלי הרלוונטיים לנושא למי שרוצה להתעמק יותר.

אז כך כתבה לי אילה:

"שלום תומר יקר, 
קראתי את המאמר שלך על הפליאו וזה היה לי לא קל.
אני לא בעד פליאו אולם גם לא חושבת שכול בני האדם נועדו לטבעונות בטח לא טבעונות חיה. לחלקם זה ממש מזיק. 
יש אדם מדהים בשם דר אמוץ זיו אב שמדבר על אוכל בצורה מאוזנת ומביא מחקרים תומכים לכל מה שהוא אומר ולמשל הוא כן ממליץ על אכילת ביצים ובכלל דיאטה ים תיכונית.
תהיתי איך זה מסתדר עם דברים שאתה כותב עליהם. 
אישית מכירה כמה אנשים שעשו טבעונות כדי להבריא או לרדת במשקל באופן מלווה על ידי אנשים מקצועיים ועדיין הגיעו גם לניתוחים. כמו הסרת כיס מרה. 
לכן התהיה האם זה נכון לכולם? האם יש משהו שנכון לכולם ולאורך זמן? 
אחד הדברים שאהבתי באמוץ זו האמירה שאין תזונה אחת לכול האנשים גם לא לאדם אחד לאורך כל החיים."


כתבתי לאילה תשובה מפורטת ומעמיקה.
וזאת תשובתי בעניין:

"אילה היקרה והאהובה!
בשמחה ובאהבה!
 
האמירה הזו שלא לכל בני האדם יש תזונה אחת, ושלכל אחד יש תזונה ש"מתאימה לו" – זו אחת ההטעיות הגדולות בנושא התזונה, הבריאות, והריפוי הטבעי.
תיכף אסביר ואפרט…
 
אני מכיר כמובן את אמוץ זיו אב.
בעיני הוא מביא את מה שאנשים רוצים ונוח להם לשמוע. מחקרים אפשר למצוא שתומכים כמעט בכל דבר, כי מרבית המחקרים כיום וכבר הרבה זמן הינם ממומנים על ידי גורמים אינטרסנטיים ולפעמים התוצאות אפילו מוטות בהתאם לנדרש. אחרת אין תקציב…
 
דוגמא לאופנתיות הזו זה מה שנקרא "תזונה מדמת צום" (Fasting mimicking diet) שהפכה להיות אופנתית ומהוללת. 5 ימים בהם אוכלים 800 קלוריות בעיקר משומן לעולם לא באמת ייצרו ריפוי כמו צום ממושך.
זו אשליה ותרמית.
 
אגב, מי שהמציא את התזונה מדמת הצום ומשווק אותה – ד"ר וולטר לונגו – פתח חברה בה הוא מייצר את הערכה של 5 ימי תזונה מדמת צום, ומוכר את זה בהרבה כסף…  
 
התזונה הים תיכונית זה עוד מיתוס.
תזונה שמכילה הרבה שמן, גם אם זה שמן זית, ומכילה יחסית הרבה מזון מהחי, אינה בריאה ואינה יוצרת ריפוי ובריאות מתמשכים.
 
בכל הדברים האלה יש אינטרסים כספיים ופוליטיים, סמויים יותר או פחות, שמושכים בחוטים.
 
אך האמת פשוטה.
למי שמכון להתבונן ולראות אותה.
 

 

לכולנו פיזיולוגיה אחת ומערכת עיכול זהה!

 
לכל בני האדם, לא משנה היכן הם נמצאים בעולם, לא משנה איזה מין הם או מאיזו מדינה, לא משנה מה צבע העור שלהם – יש את אותה פיזיולוגיה ואותה מערכת העיכול. לכולנו יש אותו סט של שיניים, אותם לסתות (הלסת התחתונה שלנו יכולה לנוע גם לצדדים. לקרניבורים/טורפים אמיתיים אין את התזוזה הזו של הלסת.), אותה קיבה, אותו מעי דק ומעי גס, אותו כבד וכיס מרה… 
 
מערכת העיכול שלנו בנויה ומיועדת לעכל מזון מהצומח, ובעיקר פירות.
 
זאת הסיבה למבנה הידיים שלנו,
זאת הסיבה למבנה הפה והשיניים שלנו,
וזאת הסיבה מדוע פירות הינם מתוקים לנו (בעוד תפוח אדמה או גרגר חיטה אינם מתוקים לנו ואנו לא יכולים לאכול אותם ללא בישול).
 
אם ניקח ילד, פעוט, בין שנתיים שלוש, ונשים לידו ארנבת ובננה, או גוזל של תרנגולת ותפוח –
הוא ישחק עם הארנבת והגוזל, ויאכל את הבננה והתפוח.
 
אלה האינסטינקטים שלנו, איתם אנו נולדים.
 
אך קילקלו לנו אותם על ידי כך שהרגילו אותנו מגיל צעיר לאכול דברים אחרים. למשל:
 
* חלב וגבינות (חלב שמגיע מחיה אחרת ומיועד לגור של אותה חיה, שהדרישות שלו מהחלב שונות מאוד מהדרישות של תינוק אנושי מחלב האם שלו),
* תרנגולת ("עוף", "פרגית") או בשר,
* מוצרים מעובדים, כמו ביסקוויטים שנותנים לתינוקות, לחם, פסטה, מאפים, חטיפים, וכו'…
 
וגרמו לנו להאמין שזה האוכל שאנו אמורים לאכול.
עצוב.
 
לגוף שלנו יש יכולת הישרדות מדהימה.
הוא מסוגל להתקיים ולשרוד כמעט על הכל.
אך זה לא אומר שזה האוכל הראוי והטוב לנו.
והמחיר מגיע, אך לוקח לו לפעמים עשרות שנים להגיע, בדמות מחלה "כרונית" כזו או אחרת (סוכרת, מחלת לב וטרשת עורקים, דלקת פרקים, פרקינסון, ועוד ועוד…) או סרטן.
 
ואז כמובן מאשימים את הגנים…
 
אך זה לא הגנים.
 
הגנים בסך הכל מגיבים לתזונה הקלוקלת שאנשים מכניסים לגוף שלהם. תזונה שמפעילה גנים יוצרי דלקתיות וחולי, ומכבה גנים יוצרי בריאות וריפוי.
 
זאת אפיגנטיקה.
 
זה כבר הוכח שהתזונה משפיעה על הביטוי של הגנים:
 
תזונה נקיה ומלאה מהצומח מפעילה גנים שיוצרים ריפוי ובריאות,
 
ותזונה לקויה, של מזון מהחי, מחיות, ומזון מלא שמן ומעובד – מפעילה גנים שגורמים לחולי ולמוות מוקדם.
 
 
 
לכולנו פיזיולוגיה אחת.
לכולנו אותה מערכת עיכול.
לכולנו מתאימה תזונה אחת.
 
 
כל המחקרים הגדולים של אוכלוסיות, מחקרים של הרבה שנים, לפעמים עשרות שנים של מעקב אחרי אוכלוסיות – מראים באופן חד משמעי שתזונה טבעונית, ללא שום דבר מהחי, הינה תזונה שתורמת לחיים ארוכים ובריאים. וככל שהתזונה מכילה יותר מזון מחיות, כך יש יותר סיכון לחולי ומחלות ולמוות מוקדם.
 
אלה עובדות. עובדות מדעיות.
 
אז למה אנשים מגיבים שונה לתזונה שאנחנו אמורים לאכול?
למה אנשים מנסים לעבור לטבעונות ומרגישים רע?
למה אנשים מנסים לאכול פירות ומרגישים רע?
 
יש לכך כמה סיבות.
 
1. הסיבה הראשונה והעיקרית היא המצב הגופני הבריאותי של האדם, של הגוף שלו, ושל מערכת העיכול שלו.
 
רוב האנשים, שאכלו כל חייהם מזון מעובד, שמנים, ומזון מהחי – מצבם הבריאותי ומצב מערכת העיכול שלהם אינם במיטבם והתפקוד של כל המערכות אינו אופטימלי. רחוק מכך. זאת הסיבה העיקרית לריבוי המחלות הכרוניות.
 
וזה יכול להיות הרבה דברים.
 
זה יכול להיות בגלל מערכת עיכול חלשה ועיכול לקוי וחלש, חיידקי מעיים לא טובים (שהשתלטו במעיים בגלל תזונה לקויה של מזון מעובד ומזון מהחי), כבד שומני שאינו מתפקד טוב, תנגודת איסולין ורמת סוכר גבוה בדם, מחלה "אוטואימונית" (שנגרמת כתוצאה ממעי דליף שמאפשר כניסה לדם של חומרי מזון שלא עוכלו בצורה טובה), אלרגיות למיניהן (שנגרמות גם הן כתוצאה ממעי דליף), מעט מידי חומצה בקיבה שגורם לעיכול לא טוב, ועוד ועוד ועוד…
 
כל אלה יגרמו לאדם להרגיש בהתחלה אי נוחות גדולה יותר כאשר הוא ינסה לעבור לתזונה מלאה מהצומח, העשירה בסיבים תזונתיים (בריאים וחשובים) שמערכת העיכול שלו לא רגילה לעכל באופן טוב.
 
 
  • לקריאת המאמר שלי על ריפוי ושיקום מערכת העיכול לחצו כאן.
 
 
2. סיבה נוספת הינה שכאשר האדם עובר לאכול למשל תזונה של פירות וירקות חיים, או אפילו תזונה נקיה ולא מעובדת מהצומח וללא שמן – אז מיד מתחיל להתרחש בגוף ניקוי רעלים אינטנסיבי.
 
ולכן האדם יחוש תסמינים של ניקוי רעלים שעשויים להיות כל סימפטום גופני אפשרי, כולל כאבי ראש, חולשה ועייפות, חוסר פוקוס מנטלי, כאבים בכל מיני מקומות בגוף, אי נוחות בבטן וגזים, פצעונים שיוצאים כתוצאה מניקוי רעלים בעור, ועוד ועוד ועוד…
 
ולכן גם ניקוי הרעלים – שזה דבר טוב כמובן – יגרום לאדם לחוש לא טוב כשהוא עובר לתזונה בריאה ונקיה מהצומח.
 
 
3. סיבה שלישית הינה התמכרויות למיניהן, סמויות או לא סמויות.
 
חלק גדול מהמאכלים ה"רגילים" הינם מאוד ממכרים:
 
גבינות הינן מאוד ממכרות.
בשר הינו ממריץ וממכר.
מזונות מעובדים הינם ממכרים.
מלח, שמן, וסוכר לבן הינם מאוד ממכרים.
לחם ומאפים הינם ממכרים.
קפה הינו ממכר.
הרשימה של מאכלים ממכרים הינה ארוכה…
 
אז לכן כשאדם יחליט להפסיק לאכול את הדברים האלה ויעבור לתזונה בריאה, תזונה נקיה ולא מעובדת מהצומח – הוא ירגיש רע ולא נעים, פשוט כי הוא עובר תהליך של גמילה מכל מיני דברים.
 
 
ויש עוד סיבות:
 
כמו הזמן שלוקח לחיידקי המעיים להסתגל לתזונה החדשה, אלרגיות למזונות מסויימים (שרובן הגדול ייעלם בהמשך לאחר ניקוי ושיקום מערכת העיכול), סיבות רגשיות, הרגלי אכילה ישנים, לחץ מהסביבה, ועוד.
 
כל הסיבות האלה הינן זמניות והן חלק מתהליך הניקוי והשיקום שמתרחש במערכת העיכול ובגוף כולו, וגם תהליך של שחרור מנטלי ורגשי מהתמכרויות שונות, הרגלי אכילה ישנים, דפוסים של אכילה רגשית, ואמונות ישנות.
 
אם האדם יתמיד ויעבור את הקשיים הראשונים הללו – דבר שעשוי לקחת חודש, חודשיים, שלושה, ואף יותר, תלוי במצב ההתחלתי ועד כמה הוא שומר באופן הדוק על התזונה – אז כל האי נוחות והבעיות האלה יילכו וייעלמו והאדם יתחיל להרגיש יותר ויותר טוב. ובמקביל כל תפקודי הגוף, והמוח, שלו יילכו וישתפרו.
 
אך כדי להגיע למצב הזה של תפקוד גוף אופטימלי האדם חייב לעבור תקופה של ניקוי וריפוי שעשויה להיות לפעמים לא נעימה.
 
ואין קיצורי דרך.
 
בעצם יש קיצור דרך אחד: צום מים ממושך.
 
צום מים ממושך, של 21 או 30 או 40 ימים – שנעשה תחת פיקוח של אדם שמומחה בליווי צומות – יחולל ניקוי וריפוי עמוקים בכל מערכות הגוף ובכל התאים בגוף. לאחר צום מים ממושך מערכת העיכול תהיה במיטבה, וכך גם שאר תפקודי הגוף.
 
לאחר צום כזה האדם יחזור לנקודת ה"אפס" – כלומר שהגוף שלו יתפקד באופן אופטימלי והוא ישתחרר מכל ההתמכרויות, האלרגיות הנרכשות, בעיות כמו לחץ דם גבוה, תנגודת לאינסולין, דלקתיות בגוף, ועוד…
 
ולאחר צום מים ממושך כזה האדם יוכל לאכול את התזונה המתאימה לנו ואשר נועדנו לאכול – כלומר בעיקר או רק פירות ועלים ירוקים וירקות חיים – והוא ירגיש מצויין עם התזונה הזו. כי עכשיו מערכת העיכול שלו תקינה והגוף נקי ומשוקם ברובו.
 
 
ב"אתגר רואו 30!" שאני מעביר, בו אוכלים רק פירות וירקות חיים למשך 30 ימים, המשתתפים עוברים בדיוק את התהליך שתיארתי של ניקוי וריפוי מערכת העיכול ומערכות אחרות בגוף. הם חווים כל מיני תסמינים של ניקוי רעלים ואי נוחות מכל מיני סוגים. אך תודות להדרכה שלי הם יודעים שזה מה שהם עוברים והם מבינים שזה חלק מתהליך הניקוי והריפוי שמתרחש תודות לתזונה של פירות וירקות חיים.
 
ובמהלך חודש האתגר מתרחשים דברים מדהימים אצל רוב המשתתפים:
 
לחץ דם גבוה כרוני יורד,
רמת סוכר גבוהה כרונית יורדת ומתאזנת,
עור הפנים נהיה בוהק ובריא וכך גם השיער והציפורניים,
ליחה ונזלת כרוניים נעלמים,
כאבים כרוניים נעלמים,
מיגרנות נעלמות,
בעיות מפרקים משתפרות,
השינה משתפרת,
יש יותר אנרגיות,
הריכוז והפוקוס משתפרים,
יש יותר ורוגע פנימי ושמחה,
ועוד ועוד…
 
חודש של תזונה כזאת זה רק תחילת התהליך, ויש עוד דרך לעשות. אך אם מתמידים ושומרים על התזונה של פירות וירקות חיים באופן הדוק, אז כבר תוך חודש מתחילים לראות שיפורים מדהימים.
 
 
זה מביא אותי לנושא האחרון עליו אני רוצה לכתוב בתשובה שלי.
 
כתבת, ובצדק לגמרי, שאת מכירה אנשים שעברו לטבעונות ולא הצליחו להירפא ממחלה כזו או אחרת, או מגידול סרטני.
וזה ברור לגמרי. 
 
 
יש לכך שתי סיבות עיקריות:
 
1. הראשונה היא שהעובדה שמישהו עובר לאכול תזונה טבעונית, אינה אומרת שהוא באמת אוכל בריא.
 
אפשר להיות  טבעוני ולאכול גרוע. ואני לא מתכוון לקיצוניות של לאכול פסטה ולשתות קולה. אני מתכוון שהאדם חושב שהוא אוכל בריא, בעוד שלמעשה הוא לא…
 
אחת הטעויות הנפוצות אצל טבעונים, ובמיוחד אצל אלה שאוכלים "רואו", כלומר אוכלים רק מזון לא מבושל, זה שהם אוכלים הרבה יותר מידי שומן ממה שטוב ונכון לאכול. הם אוכלים הרבה אגוזים, שקדים, זרעים למיניהם (זרעי פשטן, צ'יה, דלעת, חמניה) מכיוון שהם מאמינים שהם צריכים אותם ושזה בריא. הם גם אוכלים אולי שמן זית, שגם אותו מחשיבים בטעות כבריא. והם אוכלים גם אבוקדו, וטחינה.
 
מחריף את המצב הפחד מפירות.
 
גרמו לנו לפחד מפירות. ואנשים שחולים בסרטן פוחדים עוד יותר מפירות כי אומרים להם שהסוכר מפירות מזין את הגידול הסרטני. ואין דבר רחוק מהאמת.
 
כי פירות הינם עשירים באלפי חומרים נוגדי סרטן, נוגדי חמצון, פיטו-נוטריאנטים. ומה שגורם לרמת הסוכר בדם לעלות זה לא הסוכר בפירות, אלא השומן שגורם לתנגודת לאינסולין.
 
  • לקריאת המאמר שלי על הסיבה האמיתית לסוכרת סוג 2 וכיצד ניתן לרפא סוכרת לחצו כאן.
 
ולכן כל השומן הזה שהם אוכלים כל כך מסוכן ובעייתי!!
 
אז הם פוחדים מפירות (שזה המזון האולטימטיבי לנו) ואוכלים המון שומן.
 
וכך יוצא שחלק גדול מהקלוריות שלהם מגיעים משומן. לפעמים 40-50% מהקלוריות עשויות להגיע משומן! 
 
וזה גורם למכלול של בעיות, כולל תנגודת לאינסולין ועליה ברמת הסוכר בדם, דם צמיג יותר וקשה לזרימה ולכן מאמץ רב יותר על הלב, ירידה בהולכת החמצן, חוסר איזון הורמונלי, ועוד.
 
 
בנוסף, רוב מי שעובר לטבעונות ימשיך לאכול לחמים למיניהם, ומזון מבושל באופן כללי. 
 
לחם אינו מזון בריא. אף לחם.
וגם לא מזון מבושל. 
 
כי עצם הבישול, הטמפרטורה הגבוהה של הבישול, גורם לשינויים כימיים במזון ולהיווצרות של מגוון חומרים מזיקים באוכל. 
 
וכאשר יש מצב של מחלה שרוצים לרפא, אז מזון מבושל, גם אם הוא מבושל באופן בריא, הוא לא רצוי ועשוי לפגוע בתהליכי הריפוי הנחוצים.
 
אז זו הסיבה הראשונה, על קצה המזלג…
 
 
2. הסיבה השניה הינה שהתזונה הינה אמנם מאוד חשובה לבריאות המתמשכת שלנו ולצורך ריפוי של מחלה קיימת, אך התזונה אינה הדבר היחיד החשוב.
 
חשובים עוד מספר דברים, ביניהם:
 
* רוגע ושקט פנימי. סטרס ולחץ תורמים להיווצרות חולי ומקשים על ריפוי. לצפיה בסרטון שלי על איך לחזק את הרוגע שלנו לחצו כאן.
 
* שינה טובה בשעות הנכונות. בשינה מתרחשים תהליכי ניקוי וריפוי ולכן השינה הינה חשובה מאוד לצורך הריפוי. לפרטים על הקורס שלי "לרפא את השינה" לחצו כאן.
 
* חשיפה לשמש. גם מהשמש גרמו לנו לפחד, אך השמש הינה בריאה ומרפאה. לקריאת המאמר שלי על שחיבות השמש לבריאות שלנו לחצו כאן.
 
* פעילות גופנית יומיומית. אירובית וכנגד התנגדות. יוגה. לצפיה בסרטון "3 סוגים של פעילות גופנית החשובים לשמירה על הבריאות" לחצו כאן.
 
* גישה חיובית לחיים וחשיבה חיובית. אופטימיות. תחושת משמעות בחיים. לקריאת מאמר שלי על חשיבות הגישה שלנו לחיים לחצו כאן.
 
כל אלה ועוד הינם חשובים לצורך הבריאות המתמשכת והריפוי ממחלה קיימת.
 
לא רק התזונה.
 
זהו.
כתבתי הרבה… הרבה מעבר למה שחשבתי לכתוב.
מקווה שהגעת עד לכאן… (:
 
תשובה ארוכה לשאלה שלך. כי זה עצוב וכואב הבלבול וההטעיה שיש בנושא.
חלק בלבול וההטעיות תמימות, וחלק אולי לא.
למרבה האירוניה דווקא הגישות הנוחות שמאפשרות לאנשים לאכול מאכלים שאינם בריאים אך שאנשים רוצים לאכול, דווקא גישות אלה הינן כה אופנתיות ופופולריות. כמו תזונת הפליאו, כמו התזונה הקיטוגנית, ועוד מגוון גישות.
 
לכן האמירה הזו ש"אין תזונה אחת שמתאימה לכולם" ו"שלכל אחד מתאימה תזונה אחרת" היא אמירה שגויה ומסוכנת. היא מסוכנת, כי היא מאפשרת ונותנת לגיטימציה לאנשים להמשיך לאכול תזונה ומאכלים שמזיקים להם ופוגעים בבריאות שלהם.
 
האמת הינה פשוטה.
אך היא אינה נוחה. והיא מחייבת את האדם לקחת אחריות על הבריאות שלו, ולעשות שינוי משמעותי גם בתזונה שלו וגם באורח החיים שלו. רוב האנשים לא רוצים בכך. הם מעדיפים להמשיך עם ההרגלים וההתמכרויות הישנים שלהם. וכאשר אלה מקבלים לגיטימציה כי "אין תזונה אחת מתאימה לכולם", אז המוטיבציה שלהם לעשות שינוי משמעותי יורדת אף יותר…
 
אני אסיים כאן, למרות שלא הזכרתי כלל אספקטים חשובים נוספים (אקולוגיים, מוסריים, אנרגטיים, רוחניים…).
 
אסיים ואומר שכדי שהנבואה "וגר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ" תתקיים, או כדי שיגיעו ימות המשיח, על כולנו לחזור לתזונה אותה קיבלנו במקור:
 
"וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים הִנֵּה נָתַתִּי לָכֶם אֶת כָּל עֵשֶׂב זֹרֵעַ זֶרַע אֲשֶׁר עַל פְּנֵי כָל הָאָרֶץ וְאֶת כָּל הָעֵץ אֲשֶׁר בּוֹ פְרִי עֵץ זֹרֵעַ זָרַע לָכֶם יִהְיֶה לְאָכְלָה".
 
מי ייתן שנגיע לשם בהקדם…
 
שיהיה שבוע נפלא ומלא בשמחה והודיה,
וחיבוק אוהב גדוללל,
תומר (:

 

עד כאן מה שכתבתי לאילה.

להלן מספר קישורים למאמרים רלוונטיים שלי:

  • לקריאת המאמר שלי על ארבע דרכים בהם מזון מהחי הורג אותך לחצו כאן (:
  • לקריאת המאמר שלי על אוטופגיה: פונקציית הניקוי הפנימי של הגוף לחצו כאן (:
  • למאמר שלי על התזונה שיוצרת ריפוי ובריאות מתמשכים לחצו כאן (:
  • להרצאה שלי על התזונה הבריאה והמבריאה לחצו כאן (:
  • לפרטים על "אתגר רואו 30!לחצו כאן (:

 

תזכרו:

אתם יכולים לרפא את עצמכם באמצעות התזונה שלכם!

ואני כמובן תמיד כאן לכל מי שזקוק לסיוע והכוונה…

ובנוסף, תזכרו לנשום עמוק,
לראות את הטוב שיש לכם בחיים,
ולחייך הרבה…

באהבה,
תומר (:
* * * * *

  • לפרטים על סדנת ההיפנוזה העצמית האינטרנטית שלי לחצו כאן (:
  • לקורס האינטרנטי שלי "לרפא את השינה!" לחצו כאן (:

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “האם יש תזונה אחת שמתאימה לכולם? או לכל אחד מתאימה תזונה אחרת?

  1. איציק שני Reply

    תומר יקירי.
    אני קורא המון כתבות על בריאות ותזונה נכונה. אני מקבל שאפשר לחיות ללא מזון מהחי. לכן ממש לא מסתדר לי שאתה מבקש לאכול פירות וירקות ללא שומנים וחלבון מהצומח. לא ראיתי שום מאמר שתומך בדרך שלך. אני מסכים שצום לפרק זמן מבוקר עוזר לטפל בבעיות בריאות. אבל מהיכן הגוף מקבל את כל מה שמחוץ לו ???
    בברכה
    והרבה בריאות

    • ד״ר תומר סברון Post author

      איציק היקר והאהוב!
      תודה תודה!
      בפירות, עלים ירוקים, וירקות חיים יש את כל מה שאנחנו זקוקים, כל מה שהגוף זקוק.
      יש מספיק חלבון, כי בכל פרי ובכל עלה ירוק ובכל ירק יש חלבון, ויש חלבון מלא.
      ובכל פרי וירק יש גם שומן. מספיק שומן.
      גם אם אוכלים רק פירות וירקות חיים, מקבלים 4-6 אחוז מסך הקלוריות מחלבון, וכ- 4-5 אחוז מהקלוריות משומן. וכל עוד שאנחנו אוכלים מספיק אז זה מספיק חלבון ומספיק שומן לכל הצרכים של הגוף. גם לצורך בניית מסת שריר.

      חשוב לאכול מספיק מבחינת קלוריות, ואז אנחנו גם מקבלים את כל מה שצריך באמצעות התזונה של פירות, עלים ירוקים, וירקות חיים.

      כמובן, כפי שציינתי במאמר, האדם חייב לעבור תהליך של ניקוי, במיוחד ניקוי עמוק ושיקום של מערכת העיכול על מנת שעיכול יהיה במיטבו. אך ברגע שעוברים לתזונה של רק פירות, עלים ירוקים, וירקות חיים אז למעשה מתחיל תהליך של ניקוי וריפוי במערכת העיכול ובכל הגוף.

      יש הרבה הרבה אנשים שניזונים ואוכלים תזונה של פירות וירקות חיים, גם בארץ וגם בעולם. חלקם אוכלים כל עשרות שנים והם בריאים וחזקים. זה די מראה ומוכיח שהדבר אפשרי. אחד מהם הוא ד"ר גרהם דאגלס, מחבר הספר "תזונת 80.10.10" שהוא כיום כבן 70 פלוס וכבר יותר מ 40 שנים אוכל את התזונה הזו.
      יש גם למשל את אן אוסבורן, מאוסטרליה, שגם היא כבר מעל 30 שנים אוכלת רק פירות וירקות חיים. אשה מדהימה!
      ויש עוד הרבה כמוהם.

      זאת התזונה המקורית שלנו, וזאת התזונה שמביאה את הגוף והמוח שלנו למצב הכי בריא וטוב.

      ולא חייבים ללכת לקיצוניות של לאכול רק פירות וירקות חיים.
      גם אם מוסיפים מזון נקי ומלא מהצומח, לא מעובד, מבושל בריא, ללא שמו וללא מלח – גם אז רוב המחלות הכרוניות ייעלמו ויירפאו והאדם יהיה בריא עד גילאים בוגרים מאוד. זאת למעשה התזונה שרופאים כמו ד"ר קלדוויל אסלסטין (רופא מנתח לב כיום מעל 90 צלול ובריא) שמרפא אננשים ממחלת לב וטרשת עורקים במצב קשה, או ד"ר ניל ברנרד שמרפא אנשים מכל סוגי המחלות כולל סוכרת סוג 2, או ד"ר דין אורניש, ואחרים.
      זאת התזונה שיוצרת ריפוי ובריאות מתמשכים.
      תזונה אחת שיוצרת ריפוי ובריאות מתמשכים אצל כולם.

      באהבה, תומר ❤❤❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *